Bilanţul furtunii: 82 de localităţi rămase în beznă, 70 de apeluri la 112

Bilanţul furtunii: 82 de localităţi rămase în beznă, 70 de apeluri la 112
Echipajele de pompieri au lucrat toată noaptea pentru a înlătura urmările furtunii de miercuri.

Echipajele de pompieri au lucrat inclusiv în timpul nopţii pentru a degaja, pe cât posibil, căile de acces blocate în urma furtunii violente de ieri după-amiază.

"Până la ora 22:00 am lucrat în continuu. Până la ora 19:00 au fost înregistrate circa 70 de apeluri de urgenţă. Am intervenit cu opt autospeciale în funcţie de prioritate", a declarat locotenentul Andrei Biriş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Cei 41 de pompieri au fost ajutaţi de 45 de voluntari din cadrul Serviciului de Pompieri ai Primăriei Cluj-Napoca şi de trei echipaje ale Electrica Tansilvania Nord, în zonele unde copacii smulşi din pământ au căzut peste reţelele de curent.

În total au fost 27 de intervenţii pentru înlăturarea copacilor care blocau drumurile publice sau ameninţau să distrugă bunuri şi să fie un pericol pentru oameni, 11 intervenţii pentru degajarea bucăţilor de acoperiş smuls de vânt şi a patru subsoluri inundate. 82 de localităţi din judeţ au rămas nealimentate de curent electric, iar 155 de posturi de transformare au necesitat intervenţii din partea echipajelor Electrica.

Comenteaza