Bilanțul polițiștilor rutieri în perioada UNTOLD. Amenzi de zeci de mii de lei și 50 de permise reținute

Bilanțul polițiștilor rutieri în perioada UNTOLD. Amenzi de zeci de mii de lei și 50 de permise reținute
| Foto: IPJ Cluj

Polițiștii clujeni rutieri au efectuat activități de monitorizare și control al traficului în contextul desfășurării  festivalului de muzică UNTOLD.

Acțiunile s-au derulat, în perioada 3-6 august 2023, atât în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere din județ, în special în zonele cele mai aglomerate.

“Au fost efectuate aproximativ 2000 de testări cu alcoolscopice, 429 de testări cu aparatele drugtest, fiind aplicate 156 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare totală de peste 73.000 de lei. Pentru abaterile constatate au fost reținute 50 de permise de conducere și 26 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, în valoare de peste 30.000 de lei.

Au fost întocmite 40 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 32 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 5 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a transmis IPJ Cluj.

Prin activitățile de control, polițiștii au urmărit, cu precădere, depistarea acelor conducătorilor auto care, aflându-se sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, reprezentau un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte un “comportament responsabil și să respecte regulile de circulație, să manifeste prudență în trafic”. 

Comenteaza