Video Bilanţul primei zile de Untold 2018: 1 incendiu la o scenă, amenzi de 10.000 lei şi 5 persoane transportate la spital

Bilanţul primei zile de Untold 2018: 1 incendiu la o scenă,  amenzi de 10.000 lei şi 5 persoane transportate la spital

Prima zi a celui mai mare festival din ţară nu a fost una uşoară pentru autorităţi, însă nu au fost raportate incidente majore care să afecteze grav liniştea şi ordinea publică.

Potrivit Centrului de comunicare a structurilor ce asigură măsurile de ordine publică și siguranță pe timpul festivalului Untold, forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9550 lei, și au fost înregistrate nouă sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă și al asistenței medicale, 270 de persoane au primit îngrijiri la punctele de prim-ajutor şi prin intermediul echipelor mobile de pompieri și paramedici, ce patrulează permanent în perimetrul festivalului. Doar în cinci cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, în general afecțiunile înregistrate fiind remediate pe loc.

În jurul orei 23:00 a avut loc o ardere scăpată de sub control la scena de pe Cluj Arena, fiind vorba de diverse materiale decorative din apropierea unui dispozitiv de producere a efectelor speciale. Flăcările au fost stinse în interval de câteva zeci de secunde cu mijloace de primă intervenție, de către un ofițer de pompieri.

La Untold 2018 sunt amplasate, în total, 10 scene, pe care vor performa 250 de artişti. Festivalul se desfăşoară în perioada 2 - 5 august la Cluj-Napoca.

Peste 1.800  de jandarmi, polițiști, pompieri și medici se asigură, în cele 4 zile și 4 nopți de festival, că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, există și 700 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului sunt amplasate un spital de campanie SMURD și 4 puncte de prim ajutor.

Comenteaza