Bilete gratuite pentru tineri, ca să descopere Europa. Daniel Buda: "Fiecare dintre noi suntem în primul rând cetățeni europeni"

Bilete gratuite pentru tineri, ca să descopere Europa. Daniel Buda: "Fiecare dintre noi suntem în primul rând cetățeni europeni"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

”Descoperă UE!” Parlamentul European încurajează tinerii să descopere Europa și cultura acestui continent.

Mottoul Uniunii Europene, ”Unitate în diversitate”, se reflectă puternic în inițiativele Parlamentului European, promovându-se deschiderea către culturile, tradițiile și limbile atât de diverse ale continentului nostru în rândul tinerilor, dar nu numai.

Prin intermediului inițiativei ”Descoperă UE”, între 20.000 și 30.000 de tineri de 18 ani vor primi bilete gratuite pentru a călători în Europa. Mai mulți tineri vor beneficia ulterior de această inițiativă. Aproximativ 15.000 de participanți vor călători în perioada iulie-septembrie, iar aplicațiile online vor fi deschise în perioada 12-26 iunie. O a doua perioadă de înregistare se va deschide în cursul acestui an.

"Parlamentul European a sprijinit ideea de bilete gratuite de transport feroviar pentru europenii în vârstă de 18 ani, votând trei rezoluții care susțin inițiativa. În perioada actuală, ne confruntăm cu o creştere a valului de populism şi euroscepticism, motiv pentru care este necesar mai mult ca niciodată să fie consolidat proiectul european, iar tinerii să contribuie activ la promovarea valorilor europene. Această inițiativă le va oferi tinerilor șansa să experimenteze diversitatea Europei, să învețe mai multe despre Europa și să fie cu toții Uniți în Diversitate", a declarat europarlamentarul Daniel Buda (PPE).

Potrivit acestuia, prin încurajarea tinerilor cetățeni ai UE să călătorească în Europa și să se întâlnească cu persoane din alte țări, se va promova identitatea europeană și se vor însuși mai bine valorile comune ale UE. 

"Am speranța ca, în urma acestor inițiative, fiecare cetățean al Uniunii Europene să fie mai puternic conectat la tot ce se întâmplă pe continentul nostru, iar atunci când este întrebat de unde provine, să răspundă că este european, iar apoi să menționeze țara de origine. Fiecare dintre noi suntem în primul rând cetățeni europeni și trebuie să ne cunoaștem mai bine cultura, valorile, principiile de viață pentru a putea rămâne mereu uniți în diversitate!", a mai spus europarlamentarul clujean.

Comenteaza