Bill Gates, Tom Hanks şi Michael Jordan au fost medaliaţi de Barack Obama

Bill Gates, Tom Hanks şi Michael Jordan au fost medaliaţi de Barack Obama
21 de sportivi, filantropi şi celebrităţi din showbiz au au primit cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Prezidenţială pentru Libertate în 2016.

Într-una dintre acţiunile sale pe final de mandat, Barack Obama a ales celebrităţi din sport, antreprenoriat, filantropie, activism, din mediul academic şi divertisment, în lista celor 21 de persoane cărora le este acordată Medalia Prezidenţială a Libertăţii în 2016, cea mai înaltă distincţie civilă din SUA.

Pe lângă cei menţionaţi, printre cei care au primit medalia oferită de preşedintele american se află şi Robert De Niro, Robert Redford, Diana Ross, Bruce Springsteen şi Ellen DeGeneres.

Medaliile vor fi acordate de preşedintele Obama în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Casa Albă pe 22 noiembrie, au declarat, miercuri, reprezentanţi de la Casa Albă, relatează mediafax.ro.

"Medalia Prezidenţială a Libertăţii nu este cea mai înaltă distincţie civilă a naţiunii noastre, ci este şi un tribut adus ideii că noi toţi, indiferent de unde venim, avem posibilitatea de a schimba această ţară în bine", a declarat Obama.

Medalia se acordă anual persoanelor care au adus contribuţii remarcabile la securitatea sau interesele naţionale ale Statelor Unite, la pacea mondială, cultură sau alte acţiuni publice sau private cu semnificaţie.

Pe lista din acest an se numără mai mulţi americani nu atât de bine cunoscuţi, cum ar fi  arhitectul Frank Gehry şi vedeta de radio Vin Scully, liderul comunităţii de nativi americani Elouise Cobell şi cercetătorul NASA Margaret H. Hamilton.

Printre cei care au primit în trecut Medalia Libertăţii în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama sunt campionul de baseball Yogi Berra, compozitorul şi cântăreţul Bob Dylan, laureat în acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, regizorul Steven Spielberg şi fostul secretar de stat american Madeleine Albright.

 

Comenteaza