Video Foto Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat noul sediu regional de la Cluj: „O casă de rugăciuni pentru toate popoarele”

Procesul de dezvoltare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona de nord a Transilvaniei continuă cu inaugurarea unui sediu regional, a cărui inaugurare a avut loc sâmbătă, 19 nov. Acesta este situat în Cluj Napoca, str. Borhanciului, nr. 44.

Noul sediu de la Cluj -  „O construție aparte, o casă de rugăciuni pentru toate popoarele”

Biserica Adventistă are o sărbătoare specială in Sabatul din 19 Noiembrie. La 30 de ani de la reorganizarea teritorială a Bisericii Adventiste din Transilvania, am primit din partea Lui Dumnezeu, în dar o casă nouă! El să fie lăudat pentru această bucurie aparte! Multumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui edificiu. Este o construție aparte, o casă de rugăciuni pentru toate popoarele - Ștefan Tomoiagă, președintele Bisericii Adventiste din Transilvania de Nord.

Noua construcție va fi sediul regional de conducere pentru cele 125 biserici adventiste locale din județele Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare si Maramureș. Clădirea, organizata pe 3 nivele, răspunde nevoilor actuale și cuprinde spații pentru birouri, săli de conferințe, un studio radio-tv si 3 camere de cazare.

Oláh Emese, viceprimar Cluj: „Este un loc de tihnă pentru toată lumea”

La inaugurarea noului sediu al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona de nord a Transilvaniei a participat și Oláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. Aceasta a luat și ea cuvântul.

Am ținut foarte mult să fiu prezentă (la inaugurare - n. red.), nu doar pentru faptul că aveți ocazia de a vă bucura de această clădire minunată, care urmează să fie un loc de tihnă pentru toată lumea, dar și pentru faptul că pot să fiu alături de oameni care au dovedit într-adevăr faptul că în Cluj-Napoca există multiculturalism, și că în acest oraș, toate etniile și religiile sunt binevenite, iar dumneavoastră dați dovadă de altruism zi de ziOláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Peste 100.000 de membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea în România

Din anul 1920, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea este cult recunoscut de statul român și prezintă oamenilor principii pentru o viață sănătoasă și plină de sens împreună cu speranța unei lumi mai bune, posibilă prin întoarcerea lui Isus Hristos pe pământ.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, se afirmă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, numărul membrilor din România fiind de aproximativ 100.000.

În anul 1913 când se organiza Uniunea Dunărea apărea pentru prima dată și Conferința Transilvania, cu 722 de membrii, dar pe vremea aceea Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar iar teritoriul conferinței acoperea mai mult decât delimitarea geografică a provinciei Transilvania. După 1 decembrie 1918, după Marea Unire, Conferința Transilvania se va reorganiza și va avea 30 de biserici și 561 de membrii, iar din 1920 va deveni parte a Uniunii Române a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. În urmă cu 30 de ani, în 1992, se organiza Conferința Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Prezența cultului adventist în zona de nord a Transilvaniei este una importantă astăzi, atât prin prin numarul membrilor de peste 10000, într-o paletă etnică și culturală diversă, cat si prin domeniile si activitățile în care este implicată si prin care dorește să aducă beneficii societății moderne.

Peste 7.800 de instituții de educație și peste 700 de spitale și clinici ale Bisericii Adventiste la nivel mondial

Sănătatea și Educația sunt direcții prioritare ale Bisericii Adventiste la nivel mondial, deținând peste 7.800 de instituții de educație și peste 700 de spitale și clinici. Acest lucru este demonstrat si pe plan regional de catre Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. In luna Iulie a acestui an, s-a deschis în județul Bistrița Năsăud, Centrul de Sanatate Dumbrava, care îmbină folosirea unei aparaturi moderne cu principii sanogene naturale: alimentație sănătoasă, aer curat, încrederea în Dumnezeu, meloterapie, odihnă, hidroterapie. În 14 Noiembrie s-a deschis Centrul de Sanatate de la Salciua 3 H Centre (Hope, Health & Happiness), în județul Alba, care oferă tratamente de detoxifiere și servicii medicale bazate pe factori sanogeni naturali, într-o zonă foarte pitorească, cu multe atracții turistice. Accentul implicării în societate este demonstrat și de numărul instituțiilor educaționale administrate de Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. Conferința Transilvania de Nord asigură de mai mult de 15 ani patronajul unui număr de 8 grădinițe, a unui centru de zi pentru copii, a unei școli primare și administrează de mai mult de 30 de ani un liceu vocațional cu profil teologic, oferind servicii educaționale pentru circa 700 de copii și elevi.

Adventiștii de ziua a șaptea sunt creștini dedicați în a-i ajuta pe oameni să înțeleagă Biblia, pentru a găsi în ea libertate, vindecare și speranță în Isus Hristos. Ei mărturisesc crezul creștin și cred că, în curând, Dumnezeu va triumfa în marea luptă dintre bine și rău. Adventiștii sunt o comunitate creștină dinamică, cu o populație internațională de circa treizeci și cinci de milioane de credincioși și aparținători, răspândiți în aproape toate țările lumii.

Comenteaza