Blocul unui prieten de-al lui Apostu, “vizitat” de DNA

Blocul unui prieten de-al lui Apostu, “vizitat” de DNA
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documentaţia de construire a imobilului şi l-au audiat pe beneficiar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au luat în colimator societatea Everest Prodserv, care a construit pe malul Someşului un bloc de opt etaje. Firma îi aparţine lui Gheorghe Mureşan, care a spus că procurorii l-au luat la întrebări pe motiv că este prieten vechi cu Sorin Apostu. Cei doi s-au cunoscut în anii ‘90, în contextul în care Apostu lucra la Direcţia Sanitară Veterinară, iar Mureşan deţinea o carmangerie.

Surse judiciare au precizat, pentru ZIUA de CLUJ, că procurorii DNA analizează documentaţia blocului de pe strada Porţelanului nr. 3, după ce mai multe fotografii din dosarul de supraveghere operativă îl arată pe Sorin Apostu mergând de mai multe ori la respectiva adresă. Sursele ZIUA de CLUJ spun că există suspiciunea că primarul suspendat deţine o locuinţă în acel bloc. Mai mult de 10 apartamente din totalul de 49 din bloc sunt trecute la avizierul imobilului pe numele firmei Everest Prodserv. "Nu s-au vândut apartamentele din cauza poziţiei. Am încercat să le închiriem în regim hotelier, dar din aceeaşi cauză nu a mers", ne-a spus investitorul Gheorghe Mureşan. Acesta nu a dorit să dezvăluie motivul vizitelor lui Apostu.

Procurorii DNA au ridicat actele firmei şi documentaţia de construire a blocului. "În prima zi când l-au arestat, au venit la mine cei de la DNA. Au spus că suntem prieteni de mult, eu şi Apostu, şi că nu există să nu am ceva afaceri cu el", a povestit Mureşan. Acesta susţine că îl cunoaşte pe primar de când Apostu lucra la Direcţia Sanitară Veterinară, unde a şi fost director adjunct în perioada 1998-2001. "Suntem prieteni din ‘97-'98, în ultimul timp ne-am întâlnit tot mai rar. Eu aveam carmangerie şi el era la Direcţia Sanitară Veterinară, aşa ne-am cunoscut. Nu am fost în concedii, ne-am mai întâlnit la chefuri, la ziua lui. La ziua soţiei nu am fost anul acesta. De când este primar ne-am văzut mai rar", a spus omul de afaceri. Acesta a fost chemat la DNA zilele trecute. "Am fost audiat la DNA, dar aşa, subtil. Le-am spus că nu a fost nici o problemă cu autorizaţia de construcţie. Aceasta mi-a fost emisă când primar era Emil Boc", a declarat Mureşan. Autorizaţia pentru adresa Porţelanului nr. 3, emisă în 2008, prevede imobil cu funcţiuni mixte - birouri şi locuinţe - cu regim de înălţime S+P+7E+8E retras.

Un alt apropiat de-al lui Apostu, Călin Aşchilean, a fost audiat în urmă cu trei zile la DNA Cluj. Aşchilean este patronul restaurantului Aroma, unde şi-a ţinut ziua de câteva ori primarul, şi mai deţine societăţile Comsis Service, Life Style, KTD Service şi Comsis Consult. Comsis Service s-a ocupat de lucrările de modernizare la cinematografele Florin Piersic şi Mărăşti, precum şi la Casa de Cultură a Studenţilor. De asemenea, Comsis Service deţine jumătate din firma Life Style Company, care administrează cafeneaua La Mărgelatu, din cinematograful Florin Piersic.

Directorul Rosal Cluj, audiat la DNA

Directorul filialei clujene a companiei de salubritate Rosal Grup, Sergiu Hossu, a fost audiat ieri de procurorii DNA Cluj. Acesta a stat în instituţie circa două ore, dar spune că audierea a durat doar 10 minute, în rest aşteptând după alte persoane care erau audiate. "Am fost întrebat de cardurile de carburant, am arătat cu facturi că suma este de 18.000 de lei şi ar putea scădea. Nu mi-au explicat procurorii de unde au dedus suma de 150.000 de lei. M-au întrebat şi despre licitaţia pentru serviciul de salubritate din Cluj-Napoca, mai multe detalii nu vă pot da", a spus Hossu la ieşirea de la DNA. Amintim că procurorii anticorupţie susţin că soţia primarului Sorin Apostu, Monica Apostu, a primit carburant gratis în valoare de mai bine de 150.000 de lei din luna iunie a anului trecut, de la Rosal Grup, societatea care, în urma unei licitaţii organizate de municipalitate, asigură salubritatea a jumătate din oraşul Cluj-Napoca.

Monica Apostu, la birou

Soţia primarului suspendat a stat timp de două ore în cabinetul avocatei Carmen Elena Popa, acolo unde îşi are biroul. De altfel, Monica Apostu a fost ridicată de procurori în ziua de 9 noiembrie de la aceeaşi adresă, de unde au fost luate şi calculatoarele pentru percheziţie informatică. La ieşirea de la birou, Monica Apostu ne-a spus că vrea "sănătate şi linişte". Procurorii au susţinut în propunerea de arestare a primarului că soţia acestuia a fost o singură dată la birou în patru luni, pentru câteva minute. "În cauză s-a dovedit că pentru prestaţiile financiare de care beneficia cabinetul avocaţial al învinuitei Apostu Monica Undina, aceasta nu desfăşura nici o activitate juridică, activitatea zilnică a învinuitei fiind, în fapt, o perpetuă vacanţă. Mai mult, nimic din ce întreprinde aceasta nu poate justifica un nivel minim al sumelor care intră în contul acesteia", se arată în propunerea de arestare a lui Sorin Apostu şi Călin Stoia.

 

 

Comenteaza