Blocuri de cinci etaje între case, în Bună Ziua. Localnicii au protestat faţă de haosul imobiliar FOTO

Blocuri de cinci etaje între case, în Bună Ziua. Localnicii au protestat faţă de haosul imobiliar FOTO
Clujenii de pe strada Măceşului, din cartierul Bună Ziua, au protestat atăzi faţă de un proiect de construcţie al unui ansamblu de şapte blocuri de câte cinci etaje pe un teren înconjurat de case.

Localnicii străzii acuză că nu au fost consultaţi înainte de începerea lucrărilor şi de emiterea autorizaţiei de construire. Ei spun că pe un teren unde în mod normal ar fi trebuit să se construiască trei case va apărea un "conglomerat de betoane".

"Pe strada noastră, o stradă numai de case (excepţie făcând 2 blocuri de P+2 de la intrarea pe stradă) a demarat un şantier unde se vor construi 3 blocuri a cate 6 etaje. Sincer nu stiu exact ce prevede PUZ în această zonă, din spusele vecinilor am aflat că maxim ar fi P+2. Astfel, pe un teren unde în mod normal şi civilizat ar fi trebuit să se construiască maxim 3 case pentru maxim 3 familii vor creşte 3 blocuri a câte 6 etaje fiecare, care vor adăposti circa 150 de familii", spune Elek Levente.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că lucrările au demarat cu două săptămâni înainte de a fi finalizată autorizaţia de construire (n.red. 25 noiembrie).

"Oare când se va termina barbaria aceasta din urbanism? Oare trebuie să stăm nepăsători şi să privim indiferenţi cum niste bişniţari în goana lor spre o îmbogăţire rapidă şi de cele mai multe ori ilicită îşi bat joc de locul în care noi încercăm să ne trăim viaţa în mod civilzat?", mai spun localnicii zonei.

Dezvoltatorul imobiliar este SC Synesis Development SRL.

Comenteaza