Bloggerii clujeni au stabilit cum vor pregăti frigăruia-record de 100 de metri

Bloggerii clujeni au stabilit cum vor pregăti frigăruia-record de 100 de metri
Frigăruia-reciord de 100 de metri pe care comunitatea de bloggeri clujeni o va pregăti în 28 mai, cu ocazia Zilelor Clujului, va fi montată pe un sistem de inox, în timp ce suportul va fi alcătuit dintr-un cadru metalic, acoperit cu plăci OSB, conform reprezentanţilor bloggerilor clujeni.

Pe mijlocul plăcilor OSB se va clădi un cămin de cărămidă, în interirorul căruia se vor aşeza cărbunii pentru jar, conform blogger-ului culinar Adi Hădean, coordonatorul proiectului de realizare a unei frigărui-record, cu o lungime de 100 de metri, la Cluj-Napoca.

„Este un record unic în lume şi chiar dacă nu am solicitat organizaţiilor internaţionale omologarea sa, clujenii care vor fi alături de noi în 28 mai vor putea fi mândri să deguste un preparat delicios, realizat în condiţii unice în lume", a precizat Adi Hădean, într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Frigăruia, care se va baza în sepcial pe carne de pui, la care se vor adăuga ceapă, alte legume şi mirodenii, va fi realizată şi gătită de aproximativ 35 de bloggeri clujeni, sub coordonarea lui Adi Hădean.

Frigăruia va fi realizată şi gătitiă pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, în 28 mai, de la ora 17, cu ocazia Zilelor Clujului, care se vor desfăşura între 27 mai - 3 iunie.

Proiectul de realizare al frigăruii este sprijinit de mai mulţi sposnori, între care Agricola, Baumax, CSI, Inox Metal.

„Bloggerii clujeni sunt inimoşi, voluntari, sinceri şi toate aceste calităţi ale lor îi fac să fie unii dintre cei mai influenţi membri ai comunităţii noastre. Prezenţa lor într-un eveniment atât de important în calendarul primei ediţii a festivalului „Zi-le de Cluj" este un răspuns încurajator din partea comunităţii că suntem pe drumul potrivit în acest demers de a transforma ultima săptămână din luna mai a fiecărui an în săptămâna clujenilor, prin organizarea festivalului oraşului" a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, în comunicatul amintit.

 

Comenteaza