Bloggerii se pot acredita la vizita Angelei Merkel la Cluj

Bloggerii se pot acredita la vizita Angelei Merkel la Cluj
Bloggerii clujeni pot încerca să se acrediteze la vizita istorică a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, la Cluj.
În total la vizită vor fi obţinute două acreditări - una pentru aeroportul din Cluj-Napoca, unde va ateriza cancelarul, şi o alta la universitatea "Babeş-Bolyai", unde Merkel primeşte titlul de Doctor Honoris Causa.

O persoană nu poate obţine acreditări la ambele evenimente, potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca. Aceştia spun însă că acceptă şi cereri de acreditare de la bloggeri, pentru aeroport, unde însă vor fi doar oportunităţi de imagini, iar Merkel nu va face declaraţii. "Noi primim cereri de acreditări şi de la bloggeri, dar lista trebuie acceptată de SPP (Serviciul de Protecţie şi Pază-n.red.) şi de serviciul de pază al cancelarului", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Purtătorul de cuvânt al universităţii, Cristina Nistor, spune că bloggerii au o şansă să se acrediteze, dar că prioritară este presa profesionistă. "Prioritară este acreditarea instituţiilor de presă profesioniste, din cauza constrângerilor de spaţiu şi a numărului redus de persoane. În limita disponibilităţilor, se pot acredita şi bloggerii, în condiţiile în care blogul respectiv are conţinut informativ, care respectă principiile standard ale jurnalismului", a spus Nistor.

Acreditările se dau doar pentru una dintre cele două locaţii ale vizitei - aeroportul şi sediul UBB. Primele se pot ridica de la biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca. Cererile de acreditare trebuie trimise într-un e-mail care să includă numărul şi seria cărţii de identitate şi codul numeric personal.

Merkel vine marţi la Cluj. Vezi aici toate ştirile despre vizita sa.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
loading...
Comenteaza