Boagiu: Aproximativ 60 de curse feroviare, din cele peste 1.900, sunt anulate

Boagiu: Aproximativ 60 de curse feroviare, din cele peste 1.900, sunt anulate
Aproximativ 60 de curse feroviare, din cele peste 1.900 la nivel naţional, sunt anulate pentru că a fost necesară intervenţia cu utilajele de deszăpezire, a declarat, azi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a spus, după videoconferinţa cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu există probleme deosebite, iar aproximativ 60 de curse feroviare sunt anulate, din cele peste 1.900 la nivel naţional.

Anca Boagiu a mai spus că aproximativ 700 de tiruri au fost însoţite, de vineri până sâmbătă, pentru a intra pe drumurile deszăpezite.

"Activitatea din ultimele zile a fost axată pe siguranţa cetăţeanului", a adăugat ministrul Boagiu.

Ea a mai spus că au fost redeschise mai multe drumuri naţionale, iar vineri noapte intervenţia majoră a fost pentru deblocarea autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, a vămii de la Giurgiu şi pentru transportarea asistată a camioanelor de mărfuri către Sibiu, împreună cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, sub supravegherea echipajelor de poliţie.

Vineri, autostrăzile A1 şi A2, precum şi zeci de drumuri naţionale şi judeţene au fost închise din cauza viscolului şi a zăpezii.

Traficul rutier este închis în continuare, sâmbătă după-amiază, pe 14 drumuri naţionale, în timp ce pe A2 a fost redeschis doar pe tronsonul Lehliu - Cernavodă, iar pe alte opt artere naţionale circulaţia este restricţionată pentru maşinile de peste 7,5 tone, respectiv 3,5 tone. Circulaţia pe autostrada A1 a fost redeschisă vineri noapte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben valabilă de vineri până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

Sâmbată dimineaţă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi avertizări de ninsori şi visol în anumite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că situaţia este sub control, dar autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.

Codul galben de ninsori şi viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puţin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populaţie, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

 

Comenteaza