Boc a inaugurat 21 de kilometri de autostradă spre mare

Boc a inaugurat 21 de kilometri de autostradă spre mare
Premierul Emil Boc a inaugurat, vineri, o porţiune de 21 de kilometri din tronsonul Medgidia - Constanţa al autostrăzii A2, el spunând că românii primesc astfel o veste bună, şi anume că pot ajunge pe litoral mai repede, economisesc timp şi bani.

"Românii primesc astăzi o veste bună: pot ajunge pe litoral mai repede, economisind timp şi bani", a declarat Boc.

El a spus că apreciază eforturile Ministerului Transporturilor care a reuşit să termine lucrarea cu două zile mai devreme faţă de termenul stabilit.

Premierul a afirmat, de asemenea, că în patru ani Guvernul Tăriceanu a inaugurat cinci kilometri de autostradă.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus că finalizarea acestui tronson de autostradă este dovada că, deşi eşti nevoit să iei măsuri dure, poţi face ordine în sistem.
Sectorul Basarab-Constanţa face parte din tronsonul Medgidia-Constanţa, unde lucrează companiile Astaldi şi Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii şi bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizată pe tronsonul Bucureşti-Cernavodă. Lucrările pentru finalizarea autostrăzii au fost împărţie în două sectoare, respectiv Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa.

Contractul pentru segmentul Cernavodă-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul în luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat.

Comenteaza