Boc: avem suficiente locuri în adăpostul pentru câinii fără stăpân VIDEO

Boc: avem suficiente locuri în adăpostul pentru câinii fără stăpân VIDEO
Primarul Emil Boc a declarat astăzi că adăpostul pentru câini fără stăpân din Cluj-Napoca dispune de 140 de locuri şi face faţă cererilor din prezent, astfel că nu este cazul de eutanasiere; "vor fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi, răniţi", a precizat edilul.

"Avem 140 de locuri pentru câinii fără stăpân, adăpostul destinat acestora face faţă; câinii care sunt găsiţi pe străzi sunt duşi acolo", a precizat astăzi Emil Boc în cadrul unei conferinţe de presă. Întrebat dacă câinii fără stăpân vor fi eutanasiaţi edilul a menţionat că "nu este cazul". "Vor fi eutanasiaţi dor câinii bolnavi, răniţi", a punctat primarul.

Primarul a precizat şi săptămâna trecută că situaţia câinilor fără stăpân este sub control la Cluj şi că regia abilitată în acest sens îşi face treaba; el a specificat atunci că "o soluţie nouă ar fi benefică, pentru a ne uşura munca", soluţia vehiculată fiind adoptarea câinilor fără stăpân de către doritori, respectiv transportul lor la adăpostul pentru câini, iar după un timp, dacă nu sunt adoptaţi de acolo de iubitorii de animale, eutanasierea.

Declaraţia lui Boc de miercurea trecută a fost făcută în contextul în care cu două zile înainte un copil în vârstă de patru ani a murit, cu două zile înainte, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

 

Comenteaza