Boc despre eliberarea lui Apostu: "Decizia a fost una firească. Voi păstra relaţia cu fostul primar al Clujului"

Boc despre eliberarea lui Apostu:
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, astăzi, că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de eliberare din arest a fostului edil Sorin Apostu este "firească şi justificată", acesta beneficiind de prezumţia de nevinovăţie.

Emil Boc a declarat, astăzi, la Ziua Recoltei, că în cazul Apostu s-a depăşit durata prevăzută de Constituţie de şase luni de zile de arest preventiv, regula derulării unui proces fiind "în stare de libertate şi nu în stare de arest".

"Este o decizie firească a ICCJ pentru că regula derulării unui proces este în stare de libertate şi nu în stare de arest, excepţia trebuie să fie arestul, şi acest arest într-o durată rezonabilă de timp, iar aici cred că s-a depăşit durata prevăzută de Constituţie de şase luni. Eu cred că decizia instanţei este perfect justificată şi, la fel ca orice om care se află în faţa unei instanţe de judecată, beneficiază în continuare de prezumţia de nevinovăţie până la rămânerea definitivă a unei sentinţe judecătoreşti. Şi înainte şi acum, fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi sunt convins că şi-o va apăra în faţa instanţei de judecată", a spus Boc.

Acesta a adăugat că va vorbi cu Sorin Apostu şi îl va invita şi la o întâlnire la Primărie.

"E un lucru normal, a avut o contribuţie fundamentală la dezvoltarea Clujului şi, în continuare, voi păstra relaţia cu fostul primar al Clujului", a mai spus Emil Boc.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, ieri, cererea de eliberare depusă de fostul primar al Clujului Sorin Apostu în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

 

Etichete
Comenteaza