Boc: În prezent sunt 39 de bolnavi de coronavirus din Cluj-Napoca

Boc: În prezent sunt 39 de bolnavi de coronavirus din Cluj-Napoca

În spitalele clujene covid sunt internați în prezent 39 de pacienți din Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a declarat că în ultimele zile, începând din 19 iunie trendul este ușor crescător și că încă suntem în pandemie în primul val.

”Sunt diagnosticate 92 de persoane în județul Cluj. 70 sunt din județ, iar 39 chiar din municipiul Cluj-Napoca. Avem o influexiune începând cu 19 iunie, ușor crescător, cu tendință de stabilitate. Nu avem voie să ne relaxăm mai mult decât au stabilit autoritățile. Fac apel la responsabilitatea individuală și colectivă a clujenilor.

Avem situația sub control în oraș și în spitale. Orice exces ne poate pune în pericol pe toți. Orice creștere a numărului de cazuri peste o limită rezonabilă duce la o blocare a spitalelor care tratează alte boli, vedeți că la Institutul Inimii avem o problemă”, a spus Emil Boc.

Primarul spune că este nevoie de asigurarea unui echilibru. ”Sigur că viața trebuie să își reia cursul, susținem investițiile publice, viața economică trebuie să își reia mersul, dar cu respectarea regulilor. E nevoie de un echilibru. Chira dacă soluția de mijloc îi nemulțumește pe toți. Și pe cei care vor ca totul să fie deschis, și pe cei care vor măsuri foarte aspre. Nimeni nu are un manual care spune cum va evalua această pandemie”, a spus Emil Boc.

Comenteaza