Foto Boc interzice școlilor și grădinițelor din Cluj să ceară bani de la părinți

Boc interzice școlilor și grădinițelor din Cluj să ceară bani de la părinți

Primarul Emil Boc a trimis o adresă profesorilor și directorilor de școli din oraș în care îi informează nu au voie să solicite bani de la elevi.

În document se precizează că interdicția vizează și produsele consumabile (săpun, hârtie igienică). Primarul afirmă că unitățile școlare primesc fonduri de la administrația locală pentru a acoperi respectivele necesități, informează educațieprivata.ro.

Boc interzice școlilor și grădinițelor din Cluj să ceară bani de la părinți

„Prin prezenta, vă transmitem următoarele: avand în vedere unele sesizari venite din partea părinților, a unor reprezentanți ai comunității locale cu privire la faptul că în unele unități de învățământ preuniversitare de pe raza municipiului Cluj Napoca se solicită de către școală (educatoare, profesori sau diriginți) sume de bani pentru cumpărarea unor materiale (consumabile), gen săpun și/sau hârtie igienică, vă rugăm să luați măsuri imediate în acest sens, să faceți verificări și să interziceți cu desăvârșire astfel de practici în unitățile de învățământ pe care le conduceți.

Consiliul local și Primăria municipiului Cluj Napoca alocă, în fiecare an școlar, un buget generos unităților de învățământ preunivesitare de pe raza municipiului Cluj Napoca, cu privire la întreținerea și asigurarea curățeniei din grădinițe și școli, la asigurarea unui climat civilizat și sănătos copiilor în unitățile școlare unde își desfășoar activitatea.

 
În acest context, vă rugăm să aveți în vedere ca pe viitor astfel de situații să nu se mai regăsească în școlile de pe raza municipiului Cluj Napoca.

Vă mulțumim pentru colabprare și vă dorim mult succes în activitatea pe care o desfășurați.”, se arată în scrisoare.

Comenteaza