Boc, la Congresul UDMR: "Anul trecut am pierdut echivalentul unei săli polivalente din bugetul local"

Boc, la Congresul UDMR: "Anul trecut am pierdut echivalentul unei săli polivalente din bugetul local"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost printre primii care au luat cuvântul în deschiderea Congresului UDMR. Pe lângă mulțumirile pe care le-a adresat Uniunii pentru colaborarea în administrația locală, Boc a reamintit celor prezenți că guvernul PSD-ALDE a păgubit Clujul de 28 de milioane de euro, în 2018.

"Bine ați venit în Cluj-Napoca, capitala Ardealului și vă multumim că ați ales municipiul nostru ca locație a congresului UDMR. Profit de această ocazie ca să mulțumesc UDMR-ului pentru parteneriatul de excepție pe care îl avem în conducerea orașului. Împreună, am transformat Clujul într-un oraș de referință în România și de ce nu, în restul Europei, prin calitatea crescută a vieții și dezvoltarea economică.

Mă bucur că în programul Congresului aveți evenimente și în alte locații decât în cadrul Sălii Polivalente. Aș face o paranteză: anul trecut am pierdut echivalentul unei săli polivalente din bugetul local, banii care au fost luați de bugetul central. Poate în anii următori, banii vor rămâne la nivel local și vom putea investi mai mult în infrastructură.

Sperăm să facem în continuare parteneriat pentru dezvoltarea Clujului, a României, după modelul care la Cluj a dat succes", a transmis edilul Clujului, în deschiderea Congresului UDMR.

Reamintim că la Congresul UDRM de la Cluj-Napoca participă Călin Popescu-Tăriceanu - preşedintele Senatului României şi preşedintele ALDE, Semjen Zsolt - vicepremierul Ungariei şi preşedintele Partidului Creştin-Democrat (KDNP), Dan Barna - preşedinte USR, Kocsis Mate - liderul grupului parlamentar FIDESZ (Ungaria), Raluca Turcan - prim-vicepreşedinte PNL, Mezei Janos - preşedintele Partidului Civic Maghiar, Molnar Zsolt - parlamentar MSZP (Partidul Socialist Maghiar - Ungaria), Ungar Peter - parlamentar LMP (Partidul Politica Altfel - Ungaria).  


De asemenea, sunt prezenţi lideri ai partidelor maghiare din Bazinul Carpatic: Menyhart Jozsef - preşedintele Partidului Comunităţii Maghiare din Slovacia, Zubanics Laszlo - preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din Ucraina, Pasztor Istvan - preşedintele Adunării Provinciei Autonome Voivodi, Brenzovics Laszlo - preşedintele Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ), Andosi Janos - vicepreşedintele Comunităţii Democrate a Maghiarilor din Croaţia.

Congresul UDMR se va desfăşura în perioada 22-23 februarie 2019, la BT Arena din Cluj-Napoca, sub sloganul "Uniune pentru Viitor". 

 

 

Comenteaza