Boc promite: în iunie e gata centura Clujului VIDEO

Boc promite: în iunie e gata centura Clujului VIDEO
După şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Ion Pantelimon şi prefectul Florin Stamatian care anunţau că centura de ocolire a Clujului spre Apahida va fi gata în mai, premierul Emil Boc promite astăzi la Cluj că lucrările vor fi gata la începutul acestei luni. Între timp costurile au crescut la aproape o jumătate de miliard de lei iar lucrările sunt realizate în pondere de 85%.

Lucrările nu au înaintat din cauza unor proprietari de terenuri care nu au fost expropriaţi şi despre care premierul Emil Boc spune că îşi vor primi banii în câteva săptămâni. Aceştia sunt însă în continuare nemulţumiţi şi spun că suma pe care o vor primi este semnificativ mai mică decât cea promisă de evaluatorul lucrărilor. Doi dintre proprietari l-au şi abordat pe Boc în această dimineaţă pe centură şi i-au cerut explicaţii. "Important e că vă primiţi banii şi că lucrările pot să continue", le-a spus el.

Decizia pentru achitarea sumelor pe exproprieri a fost luată deja în şedinţa de Guvern şi a fost publicată ieri în Monitorul Oficial, cel puţin aceasta spune premierul. "

Radu Sălăjan este unul dintre proprietarii de terenuri nemulţumiţi şi l-a abordat astăzi pe premier cu o geantă de acte ca să demonstreze că suma pe care o va primi este mai mică decât cea din evaluările iniţiale. "Suma e mai mică de jumătate", spune el. Sălăjan ar urma să primească aproximativ 45.000 de lei, faţă de aşteptările sale, de 53.000 de lei. Şi Ioan David spune că se află în aceeaşi situaţie: "terenurile au fost evaluate la 24 de euro pe metrul pătrat şi eu primesc zece euro/mp". David are o parcelă de 915 metri pătraţi pentru care a fost expropriat şi pe care ar urma să primească aproape 10.000 de euro.

 

Mai menţionăm, anunţată ca o vizită de lucru pe centură, vizita lui Emil Boc s-a rezumat la cinci minute de declaraţii pentru presă în faţa unuia dintre cele cinci panouri afişate în capătul dinspre Apahida al viitoarei centuri şi care arătau stadiul lucrărilor, o reprezentare grafică a traseului viitoarei centuri şi situaţia la zi a lucrărilor.

Lucrările pe centura de ocolire a Clujului sunt realizate în acest moment în pondere de 81% şi au costat peste 481,3 milioane de lei. Din această sumă, 478 milioane au fost deja achitate consorţiului de constructori. Lucrările au început de aproape cinci ani. "Sunt cam trist, lucrările au început când eram primar, acum vin aici ca premier şi centura nu e gata", a spus Boc.

 

 

Comenteaza