Boc respinge ideea eutanasierii şi militează pentru adopţia maidanezilor VIDEO

Boc respinge ideea eutanasierii şi militează pentru adopţia maidanezilor VIDEO
Legea care permite eutanasierea maidanezilor este constituţională, a decis astăzi Curtea Constituţională, iar Traian Basescu a promulgat imediat legea. Magistraţii au apreciat că măsura este una extremă. De cealaltă parte a baricadei, fostul premier Emil Boc respinge ideea eutanasierii şi spune că la Cluj militează pentru adopţia câinilor fără stăpân.

Legea eutanasierii maidanezilor a devenit o prioritate pentru parlamentari după ce un copil a fost ucis de câinii fără stăpân în Bucureşti. Pentru că măsura eutanasierii a scos în stradă sute de iubitori de animale, legea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională.

EUTANASIEREA, CONSTITUŢIONALĂ
SURSA: mediafax.ro

"Noi am apreciat că articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia Curţii, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă", a declarat preşedintele Curţii Consituţionale, Augustin Zăgrean.

Legea nu este pe placul fostului premier Emil Boc. Acesta spune că va lua măsuri ca maidanezii să ajungă în adăposturi, dacă nu vor fi adoptaţi. Legea a fost promulgată deja de preşedintele Traian Băsescu.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza