Boc trage spuza la oala lui în cazul potenţialilor investitori chinezi în hidrocentrala Tarniţa VIDEO

Boc trage spuza la oala lui în cazul potenţialilor investitori chinezi în hidrocentrala Tarniţa VIDEO
Primarul din Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, trage spuza pe oala lui în cazul potenţialei investiţii chineze la hidrocentrala de la Tarniţa: "A fost obiectivul nr. 1 pe care l-am avut pe agenda întâlnirii noastre din China", spune el cu referire la o delegaţie în timpul mandatului său de prim-ministru.

"A fost obiectivul nr. 1 pe care l-am avut pe agenda întâlnirii noastre din China împreună cu centura ocolitoare a Bucureştiului şi cu podul din Brăila", spune astăzi Emil Boc. "Într-adevăr China reprezintă o soluţie importantă de investiţii în România şi sper ca parteneriatul încheiat atunci la cel mai înalt nivel să se concretizeze".

Boc atacă, cu un drum, noua administraţie a ţării şi spune că în ultimul an parteneriatul cu China a fost neglijat. "Sper ca Ministerul Economiei să nu abandoneze proiectul, cum a făcut în ultimul an", spune el.

Amintim, o delegaţie chineză este prezentă, ieri şi astăzi, la Cluj, într-o întreprindere care ar putea duce la finanţarea lucrărilor la hidrocentrală cu bani din China.Hidrocentrala cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti va avea o capacitate instalată de o mie de megawaţi şi va fi echipată cu patru turbine-pompă. Lucrările sunt estimate să dureze până la şapte ani. Costurile ar urma să ajungă la 1,2 miliarde de euro.


Amenajarea hidroenergetică Tarniţa e puncutl de plecare al celui mai important proiect energetic din Cluj, centrala de acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti. Acumularea Tarniţa constituie pentru acest proiect lacul inferior, în vreme ce lacul superior se va realiza pe platoul Lăpuşteşti, la o diferenţă de nivel de aproximativ 550 de metri, explică Dorin Chiorean, director de program la Hidroelectrica Bucureşti.


Lacul de acumulare va avea un volum de 10 milioane metri cubi şi o suprafaţă de 40 de hectare. Centrala va fi echipată cu patru grupuri reversibile turbină-pompă de câte 250 MW. vezi aici detalii despre întâlnirea lui Boc din China, în 2011

 

Vezi mai jos declaraţia video a lui Emil Boc:

Comenteaza