Boc, trei în unu: al treilea tramvai mov, mămăliga şi skate parkul portocaliu

Boc, trei în unu: al treilea tramvai mov, mămăliga şi skate parkul portocaliu
Edilul de Cluj a decretat liber la consumul de calorii, duminica acesta, când cantina primăriei va pregăti o mămăligă gigantică, în cadrul Festivalului Internaţional de Gătit în aer liber.

Dacă duminică este ziua caloriilor, ieri a fost liber la inugurări, pentru că primarul de Cluj a ţinut să anunţe că va merge personal pe teren să pună în circulaţie al treilea tramvai Swing şi să inaugureze zona de skate din parcul Rozelor, iniţiative de suflet ale fostului primar Sorin Apostu.

Primarul a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că duminică clujenii au liber la consumul de calorii. La Festivalul Internaţional de Gătit în aer liber din parcalrea mall-ului din Floreşti, unde echipa cantinei primăriei va pregăti o mămăligă gigantică (cu brânză şi jumări). În total, vor fi disponibile 2000 de porţi din acest preparat, dar şi gulas de berbecuţ şi scăriţă de porc cu sos de caise şi curry. "Duminică este zi liberă la consumul de calorii", a decretat primarul.

Mămăliga ca mămăliga, dar, de ieri, la Cluj-Napoca există cel mai bun skateparc din ţară, proiect al primarul Apostu care l-a licitat, la a doua strigare, firmei din Turda MBS Group, apropiată de PDL şi de fostul minister condus de Elena Udrea pentru aproape 1 milion de lei. "Fiica mea cea mare este practicantă şi mi-a confirmat, împreună cu colegii ei că este cel mai bun. Vreu să felicit exhipa de la primărie pentru acet proiect, pe primarii Sorin Apostu şi Radu Moisin", a subliniat Boc. Acesta a mers chiar mai departe şi s-a prezentat în Parcul Rozelor unde a fost amplasat skateparcul şi, surpriză, s-a urcat şi pe un skateboard. Nu ca să încerce traseul multiplu, ci să fie filmat şi fotografiat, în acţiune.

Avem la Cluj-Napoca şi un al treilea tramvai mov. Pus în circulaţie chiar de primar care nu a ezitat să lase cârma oraşului pentru câteva minute, după conferinţa de presă de ieri şi să preia conducerea modelului Swing, la depoul de pe strada Bucium din cartierul Mănăştur. Până la finalul anului va fi pus în circulaţie şi cel de al patrulea tramvai achiziţionat de la firma poloneză Pesa, a promis edilul.

Situaţie neclară la "U"

Dacă pentru transport, timp liber şi stomac, administraţia a venit cu alternative, pentru fotbal "nu există pârgii instituţionale de susţinere a Universităţii Cluj". Lucrurile nu sunt însă pierdute nici la acest capitol. Tot primarul Boc a explicat situaţia: echipa rămâne la Cluj, dar pe termen mediu şi lung are nevoire de un inverstitor, de un nou patron care să-i conducă destinele. "Mărginean este patron acum la "U" în acte. Voi discuta cu acesta. Sunt însă legat de mâini pentru că primăria este acţionar minoritar şi nici nu putem susţine direct echipa cu alocări de la bugetul local", a mai precizat Boc.

 

Comenteaza