Bode, despre protestul AUR: "Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție să vedem astfel de manifestări. Nu au nicio legătură cu libera exprimare"

Bode, despre protestul AUR: "Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție să vedem astfel de manifestări. Nu au nicio legătură cu libera exprimare"
| Foto: Agerpres

Ministrul de Interne Lucian Bode susține că le-a transmis forțelor de ordine "să acționeze cu fermitate, să fie calmi și fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forța" și a precizat că "nu s-a pus în niciun moment problema" ca protestatarii să intre în Parlament. 

"Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare și jocul democratic. Al doilea moment a fost în jurul orei 11:45, când în jur de 1.000 de protestatari aflați în jurul parcului Izvor, chemați de liderii AUR, au ales să se deplaseze spre intrarea de la Senat, au forțat intrarea de la Senat și câteva sute au intrat.

În permanență le-am transmis forțelor de ordine să acționeze cu fermitate, să fie calmi și fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forța. Protestul s-a finalizat fără violențe. În schimb, am văzut că unii protestatari s-au dedat la distrugeri. Sunt câteva mașini distruse de acești protestatari sau cum să-i numim", a declarat, marţi, ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Acesta a spus că vor fi persoane care vor răspunde în fața legii după acest protest, inclusiv parlamentari AUR.

 "Avem mai multe persoane bănuite de tulburarea liniștii publice. Urmează ca în următoarele ore să-i identificăm și să-i chemăm la audieri. Și parlamentarii AUR vor răspunde în fața legii. Avem multe legitimări și cei care au săvârșit fapte contravenționale vor fi trași la răspundere.

Categoric, nu s-a pus în niciun moment problema ca ei să intre în Parlament. Am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv în legătură cu acest protest anunțat, despre care Jandarmeria știa", a mai precizat ministrul. 

Comenteaza