Update Trei dintre românii răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca / Pacienţii sunt stabili, conştienţi şi echilibraţi hemodinamic

Trei dintre românii răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca / Pacienţii sunt stabili, conştienţi şi echilibraţi hemodinamic

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a anunţat că primul pacient dintre cei cinci români răniţi în accident uldin Bulgaria a ajuns în România, la spitalul Floreasca din Bucureşti şi urmează ca şi restul pacienţilor să fie transportaţi cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri. Ministerul Sănătăţii a adăugat că pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi ceilalţi răniţi. „La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constutită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, mai arată instituţia.

UPDATE: „Au fost cinci victime ce au necesitat spitalizare, aceste victime sunt de origine română. Ele au fost aduse în ţară şi încă se mai desfăşoară acest lucru.  Au venit până acum primele trei victime. Nu o să vă pot da foarte multe detalii despre ele pentru că şi-au exprimat dorinţa de a nu li se face public diagnosticul”, a precizat secretarul de stat, sâmbătă la Spitalul Floreasca. El a precizat că persoanele rănite sunt stabile şi conştiente. „Sunt stabile, conştiente, sunt echilibrate hemodinamic. Au fost evaluate şi sunt în curs de a fi investigate amănunţit, urmând a se vedea pe ce secţii urmează a fi internate”, a explicat Cătălin Vişean.  Acesta a mai spus că cele trei persoane rănite aduse în ţară au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

--------------------------------------------------------------
 

„Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, precizează Ministerul Sănătăţii.

„Mobilizarea  autoritătilor române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă  şi profesionistă. Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care  au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a afirmat Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

Acesta a mulţumiy echipelor medicale şi celorlalte autorităţi din România şi din Bulgaria care s-au mobilizat urgent şi au găsit soluţii pentru a-i ajuta pe toţi cei care aveau nevoie.
 
„În astfel de momente conteaza enorm solidaritatea şi un sistem de urgenţă funcţional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autorităţile din statul vecin”, a adăugat Bode.
 
Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o maşină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo - Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a precizat autorităţile bulgare au informat că procesul de identificare a tuturor victimelor din accidentul de la Veliko Târnovo este încă în desfăşurare.
 
În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi. 

Ancheta va fi preluată de Serviciul Naţional de Investigaţii din Bulgaria. 
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Etichete
Comenteaza
loading...