Bombardamentele Rusiei din porturile ucrainene provoacă panică în România! S-au emis mesaje RO-Alert

Bombardamentele Rusiei din porturile ucrainene provoacă panică în România! S-au emis mesaje RO-Alert
| Foto: rfi.ro

Mai multe mesaje Ro-Alert au primit în noaptea de marţi spre miercuri persoanele aflate în localităţile din România de lângă graniţa cu Ucraina. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

Sistemul Ro Alert i-a anunţat pe locuitorii de pe malul românesc al Dunării despre bombardamentele de pe malul ucrainean. În zonă sunt mai multe localităţi din judeţul Tulcea şi oraşul Galaţi. Sistemul Ro-Alert a pornit după ce portul Reni ar fi fost atacat cu drone lansate de ruşi.

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul. Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 minute”, scrie în mesajul primit de români după miezul nopţii.

Autorităţile din România au luat mai multe măsuri după ce pe malul tulcean al Dunării au fost descoperite resturi care par să aparţină unor drone. Pe lângă utilizarea sistemului Ro-Alert, vor fi verificate adăposturile de protecţie civilă, vor fi amenajate unele adăposturi provizorii şi vor fi demarate campanii de informare a populaţiei.

Comenteaza