Foto Boxe de refrigerare și spații de birouri, disponibile la Centrul Agro Transilvania! Ce investiții mai urmează în cea mai mare piață din Cluj

Boxe de refrigerare și spații de birouri, disponibile la Centrul Agro Transilvania! Ce investiții mai urmează în cea mai mare piață din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Boxe de refrigerare și spații de birouri, disponibile la Centrul Agro Transilvania! Ce investiții mai urmează în cea mai mare piață din Cluj
Boxe de refrigerare și spații de birouri, disponibile la Centrul Agro Transilvania! Ce investiții mai urmează în cea mai mare piață din Cluj

Centrul Agro Transilvania, cea mai mare și mai modernă piață agro-alimentară din județul Cluj, pune la dispoziția celor interesați 7 boxe de refrigerare pentru produse vegetale și animale, respectiv 5 spații cu destinația de birouri.

Boxele de refrigerare sunt dintre cele mai moderne existente la ora actuală și au o suprafață cuprinsă între 22 și 26 mp. Ele sunt formate din spațiul propriu-zis de depozitare, care cuprinde un sistem de monitorizare a factorilor de microclimat la nivel de produs, și un birou adiacent de cca. 9 mp, prevăzut cu lavoar, AC și internet.

Birourile aflate la închiriere au fost renovate în cursul acestui an la standarde europene. Ele au lumină naturală, dețin internet, AC, vestiar, grup sanitar, etc.

„Chiar dacă odată cu venirea sezonului rece activitatea de pe platforma pieței în aer liber s-a diminuat, spații interioare destinate depozitării produselor au rămas extrem de atractive pentru producători. De altfel, gradul de ocupare al spațiilor la Agro Transilvania este, în acest moment, de nu mai puțin de 93,69%. Vom continua investițiile în cadrul acestei societăți aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj astfel încât Piața din Dezmir să rămână un etalon și un model de bune practici printre cele similare din regiune”, a transmi Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Amintim faptul că Hala de Marketing din cadrul Agro Transilvania este destinată depozitării clasice și la frig, prelucrării, ambalării, manipulării și desfacerii produselor agroalimentare. Ea este dotată cu:
• 10 boxe pentru produse alimentare refrigerate de origine vegetală;
• 15 boxe pentru produse alimentare refrigerate de origine animală;
• 11 boxe pentru diverse produse alimentare congelate;
• 5 boxe pentru produse pulverulente;
• 3 spatii pentru păstrare și prezentare flori;
• tunel coacere banane;
• depozit produse verzi/coapte;
• tunel de refrigerare rapidă a produselor agroalimentare.

De asemenea, pe platforma pieței în aer liber există 56 de spații de depozitare legume-fructe, cu o suprafață care variază între 35 mp și 150 mp.

În ceea ce privește investițiile finalizate în cursul anului 2021, Consiliul Județean Cluj a contribuit cu suma de 717.790 lei pentru realizarea mai multor categorii de lucrări, dintre care amintim:
- 9 noi tonete de legume-fructe (200.500 lei)
- o rampă și noi celule pentru colectarea selectivă a deșeurilor (70.110 lei)
- Refacerea pardoselii Halei de Marketing în proporție de cca. 50% (146.160 lei)
- Reabilitarea termică a cabinei-poartă și a intrării principale (146.160 lei)
- Refacerea gardului din incintă (145.860 lei)

În cursul anului viitor investițiile vor continua. Dintre cele mai importante amintim: finalizarea reabilitării pardoselii Halei de Marketing, extinderea sistemului de supraveghere video, îmbunătățirea sistemului de acces în incintă, construirea unui punct de colectare selectivă a deșeurilor pentru fracția umedă/uscată.

Comenteaza