Bucurie pentru cei mici! Copiii cu nevoi speciale au putut schia pe pârtia Buscat

Bucurie pentru cei mici! Copiii cu nevoi speciale au putut schia pe pârtia Buscat
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Aceștia au reușit să schieze cu ajutorul unui dispozitiv special, numit sitski, și care a fost pilotat de un instructor.

Un grup de copii cu nevoi speciale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a participat la finele săptămânii, pe domeniul schiabil Buscat la un eveniment aparte, organizat de Asociația Nurture in Nature în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Astfel, copiii au coborât pârtia, fiecare, cu ajutorul unui dispozitiv special – sitski - pilotat de un instructor. Sitski-ul permite utilizatorului să alunece pe zăpadă din poziția șezut, fiind ghidat de la spate de un pilot acreditat în acest sens.

La urcarea cu telescaunul, dispozitivul permite atașarea de instalația prin cablu, astfel că fiecare tânăr din grup a putut efectua mai multe cicluri de cobărâri / urcări.

Sitski-ul este dispozitivul omologat și utilizat în toate lumea pentru persoanele cu diverse dizabilități care vor să practice acest sport de iarnă, însoțite de un pilot. În România, sitski-ul se folosește deja de două sezoane.

Comenteaza