Video "Bullying în trafic": Amendă și permisul luat pentru cei care nu încap de alții pe șosele

"Bullying în trafic": Amendă și permisul luat pentru cei care nu încap de alții pe șosele

Pentru șoferii care îi terorizează pe ceilalți participanți la trafic prin te miri ce grozăvii, conducând periculos, se prevede și amendă plus permisul luat. 

Este cazul unui șofer de 49 de ani din Călăraşi care a fost surprins de poliţişti în timp ce forţa un alt şofer să accelereze pe Autostrada Soarelui pentru a-i permite lui să înainteze.

”Bullying-ul în trafic” a fost taxat cu peste 3.400 de lei şi șoferului i s-a suspendat permisul pentru 120 de zile. Poliţia Română avertizează că acest tip de bullying în trafic încă persistă.

”Dragă domnule conducător auto/pieton pentru o perioadă, după măsurile luate de către colegul nostru de la Biroul de Poliţie Autostrada A2, venim şi noi cu o completare (...) Să vă puneţi în postura celui forţat din spate, aşa cum se vede şi în materialul video. Dacă se speria în acel momentul, avea o reacţie şi trăgea de volan? Unde se ajungea?”, au scris, marţi, pe Facebook, reprezentanţii Poliţiei Române, distribuind imaginile cu bărbatul care forţează o depășire. 

Poliţiştii au precizat că, din păcate, ”acest tip de bullying în trafic încă persistă” și îi îndeamnă pe șoferi să conducă regulamentar, în caz contrar vor fi taxați. Din imagini se observă că vitezomanul dă flash-uri celui din față pentru a-i ”elibera” calea. 

”Felicitări! La cât mai mulți astfel de pietoni!”, au scris cei care nu au probleme cu condusul regulamentar, însă alții spun că pedeapsa este de fapt prea bândă și ar fi bune niște pedepse mai mari pentru a descuraja un astfel de comportament în trafic. 

”Iertați-mă că spun asta dar unii au permisele degeaba...
Pentru treaba asta, aș da sancțiunea maxim posibilă
E plina tara de soferi de genul!”, au mai scris șoferii lângă postarea Poliției Române. 

Comenteaza