Cabină telefonică londoneză pe malul Someşului

Cabină telefonică londoneză pe malul Someşului
Clujul a primit cadou din partea Angliei o cabină telefonică originală, în stil londonez. Cabina a fost montată azi la intrarea în Parcul Rozelor iar la eveniment a venit şi ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harrisşi membrii delegaţiei oficiale a oraşului înfrăţit Rotherdam, alături de primarul Emil Boc.

Darul vine ca un răspuns la buna colaborare dintre România şi Anglia şi este un simbol care

defineşte clar legăturile strânse dintre cele două ţări, spune Boc. „Este un cadou simbolic pe care l-am primit din partea oraşului Rotherham în colaborare cu existenţa unei comunităţi de afaceri din Cluj şi este un cadou simbolic din partea unui oraş infrăţit, care pe lângă faptul că avem o relaţie de durată şi pe de altă parte demosntrează că aici la Cluj, dezvoltă lucruri corecte în municipiul nostru", arată primarul.

Şi Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România spune că originala cabină telefonică londoneză este un dar perfect pentru Cluj. „Cred că este un simbol al contribuţiei britanice în Cluj. Clujul este un oraş deosebit, foarte primitor, Noi suntem aici, în Cluj, o comunitate britanică care a investit mult, nu numai bani, dar şi pasiune şi idei", arată Martni Harris.

Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Clujului şi s-a încheiat cu degustări de ceai şi bunătăţi tipic britanice.

Anca BACIU

Comenteaza