Cadou de la Consiliul Local pentru taragotistul Dumitru Fărcaş: sala de spectacole a CCS îi va purta numele iar CL plăteşte 10.000 lei pentru ziua sa de naştere

Cadou de la Consiliul Local pentru taragotistul Dumitru Fărcaş: sala de spectacole a CCS îi va purta numele iar CL plăteşte 10.000 lei pentru ziua sa de naştere
Cadou de ziua rapsodului Dumitru Fărcaş: sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor va purta numele său, iar de ziua sa Consiliul Local alocă 10.000 de lei pentru o petrecere publică.

Decizia a fost luată de deliberativul local în şedinţa de ieri, prin aprobarea a două Hotărâri de Consiliu Local - una pentru sala de spectacole şi alta pentru bugetul zilei de naştere. Nici unul dintre cele două proiecte nu a suscitat orice fel de discuţii sau obiecţii în deliberativ.

Iată justificarea din referatul ce însoţeşte proiectul de Hotărâre de Consiliu Local prin care se alocă 10.000 de lei pentru sărbătorirea zilei de naştere a lui Dumitru Fărcaş, ce împlineşte în acest an 75 de ani: "În viaţa unui municipiu anumite date din calendar au o deosebită încărcătură simbolică. Este cunoscut faptul că maestrul Dumitru Fărcaş este un simbol al vieţii cultural-artistice a municipiului Cluj-Napoca. Prin cariera sa artistică extraordinară Dumitru Fărcaş a devenit un adevărat brand de Cluj". Cu aceşti bani Primăria ar urma să organizeze "manifestări omagiale" la Casa de Cultură a Studenţilor şi la clădirea Casino, în 12 mai.


Dumitru Fărcaş s-a născut în 1938 în Maramureş şi face parte dintr-o tradiţie muzicală: bunicul, tatăl şi cei doi fraţi mai mari au cântat la fluier. A absolvit Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca în 1967. Şi-a început cariera profesională în 1960, la ansamblul "Maramureşul" din Baia Mare, iar doi ani mai târziu a preluat ansamblul "Mărţişorul" al Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Este Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică din Cluj. Artistul împlineşte 75 de ani în această primăvară.

Pentru o vreme, Dumitru Fărcaş a fost director al CCS Cluj.

 

Comenteaza