Cadoul poliţiştilor pentru şoferii indisciplinaţi: amenzi de 9000 de lei

Cadoul poliţiştilor pentru şoferii indisciplinaţi: amenzi de 9000 de lei
Poliţiştii clujeni au desfăşurat luni o serie de controale pe principalele artere de circulaţie, pentru a fluidiza traficul şi pentru a preveni producerea de accidente.

Acţiunea a avut ca scop principal evitarea, pe cât posibil, a formării de blocajele rutiere. Totodată, activitatea a vizat prevenirea şi combaterea a abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri.

În cadrul acţiunii pentru abaterile constatate poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 61 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre acestea 10 au vizat neacordarea de prioritate pietonilor, 5 neportul centurii de siguranţă, 3 traversarea neregulamentară, 8 oprirea neregulamentară, 6 nerespectarea indicator accesul interzis, iar 5 depășirea vitezei legale.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 13 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Etichete
Comenteaza