Cadouri din suflet, de la copiii cu dizabilităţi mintale, la cei bolnavi de cancer

Cadouri din suflet, de la copiii cu dizabilităţi mintale, la cei bolnavi de cancer
Timp de cinci zile, copiii cu dizabilităţi mintale uită de propriile probleme şi dau o dovadă de altruism, punându-şi la contribuţie creativitatea pentru a aduce un zâmbet pe faţa copiilor bolnavi de cancer.

În perioada 28 iulie - 1 august, copiii cu dezabilităţi mintale severe ai Asociaţiei „Hans Spalinger" (AHS) vor participa la cea de-a II-a ediţii a taberei de creaţie AHS, în cadrul căreia, folosindu-se de creioane de colorat, pensule, acuarele, coli de desen, lut, sfori de lână şi alte materiale de lucru, vor realiza mai multe ornamente şi jucării handmade, pe care le vor face ulterior cadou copiilor internaţi în secţia de pediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

"Misiunea noastră, a pedagogilor de la AHS, este să-i ajutăm pe aceşti copii să îşi dezvolte abilităţile prin care să îşi dobândească pe cât posibil independenţa, pentru a nu mai fi percepuţi drept o povară pentru societate. Atunci când au beneficiat de sprijinul necesar, ei au demonstrat că pot fi parte a comunităţii şi că pot ajuta la rândul lor. De această dată, copiii de la AHS vor încerca să însenineze zilele micuţilor de la Oncopediatrie, oferindu-le jucării şi ornamente confecţionate chiar de ei", a declarat Ovidiu Damian, directorul executiv al asociaţiei.

În trecut, asociaţia a mai derulat şi alte proiecte de ajutorare a celor aflaţi în nevoie, printre care se numără şi adunarea fonduri pentru amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copiii din Pata Rât.

Comenteaza