Cadrele didactice, instruite de UBB cum să folosească tehnologia în scopuri educaţionale

Cadrele didactice, instruite de UBB cum să folosească tehnologia în scopuri educaţionale
Cadrele didactice şi membrii spaţiului academic din învăţământul preuniversitar din România şi Republica Moldova vor participa sâmbătă la conferința internațională „EU 2.0 - Să învățăm despre UE la Școală”, în cadrul căreia vor afla cum se pot folosi de tehnologie în predarea studiilor europene.

Evenimentul organizat în cadrul proiectului "EU 2.0 în învățământul gimnazial și liceal din România și Republica Moldova" va fi găzduit de Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Conferinţa se adresează spațiului academic, inspectoratelor școlare, directorilor și profesorilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din România și Republica Moldova, lucrătorilor de tineret din organizațiile non-guvernamentale și directorilor de proiect Jean Monnet ce au implementat proiecte pe aceeași axă.

În cadrul prezentărilor, vor fi abordate teme precum: viitorul politicii educaționale europene și impactul acesteia asupra învățământului preuniversitar, utilizarea tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor (TIC) în predarea studiilor europene, utilizarea platformelor online de învățare în sistemul preuniversitar, utilizarea metodelor inovative de predare și dezvoltare a noilor pedagogii în domeniul studiilor europene, rolul universităților în promovarea studiilor europene în învățământul preuniversitar, utilizarea rețelelor sociale în procesul de predare-învățare, studii de caz în predarea studiilor europene în UE28 şi bunele practici privind rezultatele obținute în cadrul proiectelor Să învățăm despre UE la școală.

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Jean Monnet, axa Să învățăm despre UE la școală, este implementat de către Fundația Rațiu pentru Democrație în parteneriat cu Facultatea de Istorie si Filosofie, clubul academic Student EUropean Simulation și cu Fundația Magna Mater.

Conferinţa va avea loc sâmbătă, 30 august, de la ora 09:00, la sediul Facultății de Istorie și Filosofie al UBB Cluj-Napoca, Aula Ferdinand, situat pe str. Napoca, nr. 11.


Etichete
Comenteaza