Câine salvat de pompieri din apele Someșului

Câine salvat de pompieri din apele Someșului

Pompierii au salvat un câine care a căzut în Someș în zona Podului Elisabeta din Cluj-Napoca.

Echipajul de pompieri a fost alertat în jurul orei 12.00.  În apa înghețată a intrat un pompier-scafandru echipat cu un costum semi-umed și asigurat cu o cordiță de pe mal.

Câine, salvat de pompieri din apele Someșului

Operațiunea a durat circa 20 de minute, după care câinele a fost șters, lăsat să se scuture și apoi a fost luat de către un cetățean pentru a fi predat centrului de ecarisaj, de pe strada Bobâlnei din municipiul Cluj-Napoca.

Tot astăzi pompierii au fost chemați să intervină și în cazul unor lebede care păreau blocate în gheață pe lacul de la Ciurila. În acest caz a fost însă vorba despre o falsă alarmă.

”Am fost solicitați în jurul orei 13.40 pentru a scoate două lebede rămase blocate în gheața formată pe un lac din localitatea Ciurila. S-au deplasat la fața locului un echipaj de pompieri cu o barcă de salvare. Persoanele care au anunțat situația au fost induse în eroare de distanța mare la care se aflau lebedele față de mal și faptul că nu se mișcau de mai multe ore. În momentul în care pompierii s-au apropiat, acestea și-au luat zborul”, au transmis cei de la ISU Cluj.

Etichete
Comenteaza