Câinii cu stăpân din Florești vor fi sterilizați gratuit

Câinii cu stăpân din Florești vor fi sterilizați gratuit
| Foto: brasovultau.ro

Primăria Florești vine în spijinul proprietarilor de câini printr-o campanie de sterilizare gratuită a tuturor câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei.

Potrivit reprezentanților primăriei Florești, prin această campanie se dorește combaterea fenomenului de abandon, reducerea numărului de câini aflați pe domeniul public și responsabilizarea deținătorilor de animale. Sursa câinilor de pe străzi este reprezentată, într-un procent mare, de înmulțirea câinilor deținuți de proprietari și mai apoi abandonați, cât și înmulțirea câinilor aflați deja pe domeniul public.

Sterilizarea este singura metoda prin care putem stopa aceste fenomene, pe termen mediu și lung, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere. Bugetul pentru această campanie este asigurat iar doritorii sunt așteptați să o acceseze. Țineți cont de faptul că alocarea subvențiilor se face pe principiul, “primul venit, primul servit”.

Orice persoană cu domiciliul pe raza comunei Florești, care deține unul sau mai mulți câini de rasă comună sau metiși (orice câine fără pedigree sau certificate de origine și fără drept de montă), înregistrați în RECS, are obligația, prin lege, să-i sterilizeze și poate beneficia de subvenționarea sterilizării, în limita sumelor alocate anual pentru acest serviciu.

Pentru a fi înscriși în campanie, posesorii de animale trebuie să se deplaseze la Primăria Florești, unde vor completa o cerere, care se depune la Compartimentul contabilitate, buget, finanțe. Cererea se completează pe baza cărții de identitate și a carnetului de sănătate al câinelui microcipat, atât în original cât și o copie (dacă este posibil). Pe baza cererii veți primi un bon de sterilizare cu care veți merge la cabinetul veterinar unde se va desfășura campania.

Programul de derulare al campaniei, cabinetele partenere și data programării o veți afla în urma unui apel telefonic. Procedura de sterilizare se efectuează de către medici veterinari de liberă practică.

Comenteaza