Cal lăsat liber și nesupravegheat pe șoselele din Cluj. Amendă de mii de lei pentru proprietarul animalului

Cal lăsat liber și nesupravegheat pe șoselele din Cluj. Amendă de mii de lei pentru proprietarul animalului
| Foto: IPJ Cluj

O cabalină a fost identificată pe un drum circulat din Ocna Dejului, județul Cluj. Poliția Animalelor a prins animalul la timp înainte să se producă un accident.

Polițiștii din Dej au organizat, în data de 9 mai 2023, o acțiune, pe raza municipiului Dej și a comunelor arondate, pentru prevenirea comiterii faptelor antisociale, absenteismului școlar sau faptelor de natură penală, dar și cu scopul de a asigura un climat rutier sigur. Aceștia au identificat un cal lăsat nesupravegheat pe un drum public.

“În colaborare cu polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost efectuate activități pentru combaterea situațiilor de lăsare a animalelor fără supraveghere, iar în baza unei sesizări, pe strada Văii, din Ocna Dejului a fost identificată o cabalină care se afla pe domeniul public, pe partea carosabilă, lăsată liberă și nesupravegheată.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru animal. Ulterior, a fost identificat și proprietarul animalului, care a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, în aceeași zi, au fost legitimate 165 de persoane, verificate 44 de autovehicule, iar polițiștii au aplicat un număr de 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.400 de lei. De asemenea, au fost reținute un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.

Comenteaza