Cald de se topeşte asfaltul. Clujul s-a apropiat la un singur grad de un record din anii ‘50

Cald de se topeşte asfaltul. Clujul s-a apropiat la un singur grad de un record din anii ‘50
Cele mai înalte valori indicate de termometru la Cluj, în această vară, au fost de 37 de grade, foarte aproape de recordul absolut, atins în anii 50.

Ultimele şase zile au fost cele mai calde în municipiul Cluj-Napoca din acest an. "Între 2 şi 6 august, maximele au ajuns la 37 de grade Celsius, în municipiul Cluj-Napoca. Recordul absolut, înregistrat în anii 50, a fost de 38 de grade", a declarat pentru PROVINCIANEWS.RO Traian Tudose, meteorolog previzionist în cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Nord din Cluj-Napoca. "A fost o perioadă caldă, cu temperaturi apropiate de record, dar acesta nu a fost atins", a precizat Tudose.

În schimb, 38 de grade s-au atins în afara municipiului Cluj-Napoca. Cea mai caldă zi a acestui an în judeţ a fost luni, 6 august. Atunci, la Dej, termometrele au arătat 38 de grade Celsius, potrivit lui Traian Tudose.

Ce temperaturi se asteapta in perioada urmatoare, cum a afectat canicula munca angajatilor de la ambulanta si ce probleme pot aparea in reteaua de alimentare cu apa potabila cititi in exclusivitate pe PROVINCIANEWS.RO.

Comenteaza