Căldură, urmată de instabilitate atmosferică

Căldură, urmată de instabilitate atmosferică

Regimul termic până în 28 iulie va fi unul oscilant, cu o încălzire semnificativă şi temperaturi de 31 - 32 de grade Celsius, urmată de o uşoară răcire a vremii şi fenomene de instabilitate atmosferică după data de 22 iulie.

În Transilvania, valorile termice vor creşte de la o zi la alta până în data de 22 iulie, cu medii ale maximelor ce vor porni de la 20 - 21 de grade şi vor urca spre 29 - 30 de grade, iar în a doua săptămână se vor păstra, în general, în jurul aceloraşi valori. Nopţile vor fi reci în prima săptămână, cu minime termice, în medie, între 10 şi 12 grade, după care vor marca o creştere la valori de 14 - 16 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala aproape în fiecare după-amiază, dar cu precădere în intervalul 23 - 28 iulie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 12 - 14 grade în primele zile şi vor ajunge la 19 - 20 de grade în week-end, în timp ce minimele vor urca de la 6 la 12 grade. În a doua săptămână se va răci uşor, dar valorile termice se vor menţine în jurul celor caracteristice perioadei. 

Comenteaza