Calendarul Evenimentelor de wekeend în Cluj | 18-19 Decembrie

Calendarul Evenimentelor de wekeend în Cluj | 18-19 Decembrie

ZIUA DE CLUJ îți recomandă cele mai interesante evenimente din Cluj-Napoca. Iată ce poți face în perioada 18-19 decembrie 2021. 

18 Decembrie

Poveste de Crăciun - tur ghidat gratuit, ITAR Travel Agency

  • 18 decembrie 2021, ora 11:00-13:00, Piața Avram Iancu

Sărbătorile vin în pas alert, iar în fuga spre magazinele pline cu globuri și decorațiuni de Crăciun ne vom opri în Piața Avram Iancu pentru a ne întâlni cu prietenii noștri pentru a face o plimbare cu povești de Crăciun prin centrul frumosului nostru oraș! Vă promitem o grămadă de povești cu parfum de portocale și scorțișoară pe tema Crăciunului și a tradițiilor ce însoțesc aceasta sărbătoare creștină milenară, iar la final vom ciocni cu toții un bine-meritat vin fiert în Piața de Crăciun din Piața Unirii. 

Aleargă-l pe Moș Crăciun 2021

  • 18 decembrie 2021, ora 15:00 - 19:00, Parcul Central Cluj-Napoca

Aleargă-l pe Moș Crăciun este un cros caritabil prin care sprijinim copiii cu situații vulnerabile.
Înscrierile sunt deschise! Curse Joy Run, Happy Run și Kids Run, pentru adulți și copii. Ținând cont de restricțiile impuse de autorități, cursele sunt deschise tuturor copiilor, adulții vor prezenta certificat verde, respectând totodată criteriile și condițiile impuse de organizator.

Cel mai mare Quiz din România

  • 18 decembrie 2021, ora 15:00-20:00, Alchemy Events

Dragilor, sunteți invitați să participați la un evenimant inedit pentru România.
Organizatorii vor reveni cu informații în zilele viitoare.

Spectacolul „NU MAI ȚINE LINIA OCUPATĂ”

  • 18 decembrie 2021, ora 19:00, Sala Mare, Teatrul Național Cluj

În premieră națională, un text inedit, scris pentru și, în mare parte, la scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, Nu mai ține linia ocupată are la bază cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra răpită și ucisă în vara anului 2019 în Caracal. O poveste îngrozitoare în fața căreia „întreaga echipă a simțit revoltă și neputință”, dar care a trezit nevoia „de a oferi o voce unor femei ale căror tragedii ar fi putut fi evitate dacă ele ar fi fost tratate cu mai mare seriozitate atât de comunitate, cât și de autorități“, așa cum afirmă autoarea, Alexandra Felseghi.

MOSAIC Dance Battle

  • 18 decembrie 2021, ora 22:00, Casa de Cultură a Studenților din Cluj

MOSAIC este dedicat dansatorilor exploratori, care se pot exprima oricând, pe orice suport muzical, prin orice mişcare. Îi aşteptăm pe cei îndrăzneţi, curioşi, cu personalitate şi un spirit creativ să se înscrie la MOSAIC dance battle. Împreună vom crea locul în care toți dansatorii luptă pentru recunoașterea, respectul și influența lor. Evenimentul va fi organizat sub forma unui Battle și a unor Workshop-uri, susținute de un juriu de specialitate.

LISTA după D. Mcmillan

  • 18-19 decembrie 2021, ora 19:00-20:30, Insomnia Café

Ai fost vreodată la psiholog? Înseamnă că ai primit și tu ca temă să faci o listă cu părțile bune și rele ale vieții sau ale unor decizii pe care nu le poți lua. E o tehnică destul de cunoscută, iar unii spun că funcționează. LISTA aduce în prim plan povestea unui copil care face o astfel de listă pentru mama sa bolnavă de depresie severă cu lucruri pentru care merită cu adevărat să trăiești. Vom fi martorii unei confesiuni tragi-comice care spune povestea unui copil-oglindă ce încearcă să-i arate mamei lui motivele pentru care viața poate fi minunată.

19 Decembrie 

#Șaptezeci. Expoziție cu lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca

  • 19 decembrie 2021-9 ianuarie 2022, ora 10:00-17:00, Muzeul de Artă Cluj

Anul acesta se împlinesc șapte decenii de existență a Muzeului de Artă din Cluj. Înființat în 1951, muzeul a devenit parte integrantă a peisajului cultural clujean și transilvănean. Expoziția „#Șaptezeci” dorește să aducă în fața publicului lucrări ale unor artiști care, în cei 70 de ani, au participat la viața și evoluția muzeului, fiind figuri emblematice ale artei clujene. Desigur, lista artiștilor expuși cu ocazia acestei expoziții festive nu este una exhaustivă, deoarece viața artistică clujeană și Școala de la Cluj reprezintă un fenomen care nu poate fi sumarizat într-o singură expoziție.

Spectacol de balet Raymonda de Alexander Glazunov 

  • 19 decembrie 2021, ora 21:00, Opera Maghiară Cluj

„Raymonda” este unul dintre cele mai elegante și celebre balete din toate timpurile. A fost creația lui Marius Petipa (renumitul Maître de Balet al Teatrelor Imperiale din Sankt Petersburg), a compozitorului Alexander Glazunov, a directorului Teatrelor Imperiale din Sankt Petersburg Ivan Vsevolozhsky și a autoarei și editorialiste contesa Lidiya Pashkova. Scenariul se bazează pe legendele cavalerilor medievali.

Grădina cu fapte bune @ EC Garden | Târg caritabil

  • 18-19 decembrie 2021, ora 12:00-21:00, EC Garden

În 18 și 19 decembrie te așteptăm la un eveniment caritabil organizat împreună cu Asociația Magic, asociație care ajută copiii grav bolnavi și familiile acestora! Vom avea producători locali de la care vei putea cumpăra tot felul de bunătăți, iar 10% din încasări vor merge către Asociația Magic. Mai mult, familia EC Garden - toți vendorii de aici (food trucks & baruri) vor dona și ei 10% din încasările din cele două zile ale evenimentului!

SUBA László – 80. Expoziție Aniversară

  • 19-30 decembrie 2021, ora 10:00-17:00, Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziția cuprinde o selecție de lucrări reprezentative, oglindind activitatea de peste cinci decenii a sculptorului Suba László pe tărâmul creației, în dialog vizual cu lucrări de alt gen, pictură, purtând semnătura a patru artiști turdeni pe care artistul aniversat i-a invitat să se alăture acestui proiect expozițional cu lucrările lor: Marta DELEANU, Agneta LABANCZ CISMAȘIU, NAGY Anna Mária și Alexandru PICOVICI.

Cumperi cărți și susții biblioteca mobilă BookTruck

  • 18-19 decembrie 2021, ora 10:00-18:00, librăria Bookstory Cluj

În vară am pus pe roți prima bibliotecă mobilă BookTruck, cu care împrumutăm gratuit cărți copiilor de toate vârstele din mediul rural.O bibliotecă mobilă poate servi 20 de sate, ca o zi pe lună să stea într-o comunitate. Însă, doar în județul Cluj, sunt peste 422 de sate. O singură bibliotecă mobilă nu e suficientă. Cu ajutorul tău vrem să punem pe roți a doua bibliotecă mobilă. Cei de la librăria Bookstory sunt deja alături de noi și ne oferă 15% din vânzările de carte din weekend. Se spune că o carte e un cadou pe care îl deschizi iar și iar așa că te încurajăm să oferi cadou cărți de sărbători.

Comenteaza