Camera şi Senatul nou alese s-au reunit separat, pentru a-şi alege Comisiile de validare

Camera şi Senatul nou alese s-au reunit separat, pentru a-şi alege Comisiile de validare
Camera Deputaţilor şi Senatul, nou alese, s-au întrunit, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a-şi constitui, fiecare, Comisia de validare a mandatelor.

Lucrările Camerei Deputaţilor şi ale Senatului sunt conduse de cel mai în vârstă deputat sau senator, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri patru deputaţi, respectiv senatori, în calitate de secretari.

Pentru validarea mandatelor, Camera Deputaţilor şi Senatul aleg, în prima lor şedinţă, o comisie compusă din 30 de deputaţi, respectiv 15 senatori, care să reflecte configuraţia politică a Camerei respective.

Comisia de validare întocmeşte un raport în care vor fi nominalizaţi deputaţii pentru care se propune validarea, invalidarea sau, după caz, amânarea validării mandatelor sau prezintă, în scris, în plenul comisiei, propunerile de validare sau invalidare privind dosarele de senatori repartizate.

După aprobarea, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri, a raportului de validare de către plen, va fi depus jurământul de către deputaţii şi senatorii ale căror mandate au fost validate, vor fi aleşi preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului, precum şi ceilalţi membri ai Biroului permanent, şi se vor constitui comisiile parlamentare.

Comenteaza