Camere de supraveghere pe Tarnița și Beliș. Interzicerea bărcilor cu motor, "o chestiune de zile"

Camere de supraveghere pe Tarnița și Beliș. Interzicerea bărcilor cu motor, "o chestiune de zile"

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat marți că e "o chestiune de zile" până ce regulamentul privind navigația pe Tarnița și Beliș va intra în vigoare.

Cu toate că în martie consilierii CJ Cluj au dat undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de navigație pe Tarnița și Beliș, precum și a unor măsuri necesare pentru punerea acestora în executare, acesta nu a putut fi pus în aplicare, astfel că bărcile cu motor sau skijet-urile continuă să facă valuri pe cele două lacuri.

"Din păcate, încă regulamentul nu se poate aplica, pentru că este trimis la Ministerul Transporturilor și va intra în vigoare printr-un ordin de ministru. Am emis regulamentul, amenzile și interdicțiile. A fost un vid de putere la nivelul Ministerului Transporturilor, la nivelul Direcției de navigație. Este numită de câteva zile o doamnă. În câteva zile, vom primi ordinul de ministru care va da forță regulamentului nostru. Acum, nefiind un ordin de ministru nu am putut face nimic.

Am prins în buget inclusiv cumpărarea unor bărci, cumpărarea de camere de supraveghere și infrastructura necesară pentru controlul și sancționarea celor care merg cu bărcile. Trebuie să nu greșim pentru că oamenii vor contesta amenzile. Vom avea suficienți oameni, care să aplice legea în spiritul și litera legii. Scopul nostru este reducerea poluării, să trecem de la bărcile care poluează, la cele electrice. Este o chestiune de zile", a declarat președintele Alin Tișe, într-o conferință de presă.

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului de navigație, cei care nu respectă noile prevederi vor fi sancționați cu amenzi ce pot ajunge până la 6.000 de lei. 

Comenteaza