Campanie de donare de sânge, la Dej FOTO/VIDEO

Campanie de donare de sânge, la Dej FOTO/VIDEO
Policlinica din cadrul Spitalului Municipal Dej a găzduit în această dimineață o campanie de donare de sânge. Acțiunea a fost un real succes.

Peste 100 de persoane au răspuns "prezent" inițiativei Spitalului Municipal Dej și a Centrului de Transfuzie Sanguină Cluj Napoca. Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de persoane și-au așteptat rândul pentru a intra în laboratorul clinic de recoltare. Din păcate, limita de donatori a fost de numai 120 de persoane, însă fiindcă numărul a fost depășit, managerul spitalului din Dej, medicul Mihai Pandrea a promis că va mai organiza astfel de campanii.

"Oamenii au participat în număr mare. Sper, cu amabilitatea doamnelor de la Centrul de Transfuzie și în colaborare cu Spitalul Municipal Dej, să mai putem organiza o campanie de donare de sânge și în toamnă sau la începutul anului viitor. Este foarte important ca oamenii să doneze sânge pentru că acesta este cel mai important pentru pacienții care au nevoie de sânge; cel mai bun înlocuitor pentru sânge este tot sângele. Oamenii au înțeles importanța gestului pe care îl facem și le mulțumesc", a declarat Pandrea.

Oamenii au părăsit unitatea spitalicească mulțumiți de gestul făcut. "Am donat pentru prima dată. E o idee foarte bună căci salvează vieți", a spus o tânără. Un alt bărbat din Dej a participat pentru a doua oară la o astfel de campanie. "Am donat și anul trecut. E perfect că se organizează și la Dej. E un lucru bun", a explicat acesta.

Deși donarea a fost una onorifică, cei care s-au prezentat la etajul II al Policlinicii din Dej, au fost răsplătiți cu 7 bonuri alimentare, 50% reducere la transportul în comun pentru o lună de zile și o zi liberă de la serviciu.

La Dej, ultima campanie de donare de sânge a avut loc în luna noiembrie a anului 2011. Și atunci numărul donatorilor a depășit limita stabilită de organizatorii campaniei.

 

Etichete
Comenteaza