Campanie de donaţii de cadouri în cutii de pantofi: când începe şi cum te implici

Campanie de donaţii de cadouri în cutii de pantofi: când începe şi cum te implici
Clujenii sunt îndemnaţi şi în acest an să însenineze sărbătorile de iarnă ale copiilor proveniţi din familiile defavorizate. Astfel, ei sunt chemaţi să se alăture unei noi ediţii a proiectului caritabil Shoebox.

Campania presupune umplerea unei cutii de pantofi cu dulciuri neperisabile, articole şcolare, jucării, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, cu o felicitare de Crăciun sau cu orice alt obiect care ar putea aduce bucurie în sufletele celor mici.

Odată strânse şi ambalate toate aceste lucruri, trebuie specificat cui îi este destinat cadoul, unei fete sau unui băiat, respectiv vârsta care trebuie să o aibă copilul căruia i se adresează.

Ulterior, cadourile vor fi predate, din 1 până în 15 decembrie, la unul din centrele de colectare a cadourilor organizate atât în ţară, cât şi în străinătate, urmând ca între 16 şi 24 decembrie să fie împărţite copiilor defavorizaţi.

Dacă în alţi ani erau acceptate şi cutii ce conţineau lucruri second-hand, în acest an iniţiatorii campaniei au decis să primească doar cutii cu obiecte noi, nefolosite şi cu etichetă.

"Dacă facem cadouri unui copil sărac nu văd de ce am merge cu lucruri murdare, stricate sau folosite. Pentru că văd că nu s-a înțeles ce înseamnă "lucrurile pot fi folosite, dacă sunt încă utilizabile (obiectele) și curate (hainele), respectiv ne-expirate (alimentele)" și ne-am trezit, an de an, cu tot felul de gunoaie, sunt nevoit să impun această regulă", au transmis ei. 

Anul trecut în campanie s-au implcat peste 300 persoane, la care se adaugă angajații din 308 companii mici, mijlocii și mari din România, care au preferat să adune cutiile în interor, fără să fie centre de colectare cu acces public.

Comenteaza