Campioana României la raliuri responzabilizează la trafic elevii clujeni

Campioana României la raliuri responzabilizează la trafic elevii clujeni
Membrii echipei Napoca Rally Academy au lansat o campanie de responzabilizare socială, care va fi implementată în zece licee şi colegii din Cluj.

Elevii din zece licee şi colegii din Cluj, dintre care cinci instituţii din Cluj-Napoca şi câte o instituţie de învăţământ din fiecare municipiu vor învăţa de la membrii echipei campioane de raliuri cum trebuie să se comporte în trafic.

"Am iniţiat această campanie pentru că este nevoie de o responsabilizare a tinerilor la volan, pentru a evita accidentele şi violenţa verbală", a explicat Andrei Huţanu, ofiţerul de presă al Napoca Rally Academy.

"Suntem campioni, dar în acelaşi timp suntem şi părinţi, e normal să ne facem griji pentru copiii noştri. Vrem să ajutăm tinerii să înţeleagă nişte mesaje simple, cum ar fi faptul că băutura şi etnobotanicele sunt incompatibile cu volanul, precum şi faptul că teribilismul la volan trebuie evitat", a declarat campionul Europei de Est la raliuri, Marco Tempestini.

Campania de responsabilizare a tinerilor în trafic este suţinută de către Consiliul Local Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. "Educaţia rutieră este o componentă educativă, iar acest proiect accentuează faptul că oprevenţia este cheia siguranţei", a menţionat Anca Hodorogea, inspector şcolar general.

Bogdan Marişca, membru NRT a exemplificat faptul că timpul de reacţie al unui conducător auto este de  0,6 secunde, iar în cazul consumului de alcool acest timp de reacţie se triplează, lucru care poate fi fatal, dat fiind faptul că la viteza de 60 de kilometri pe oră, în 2 secunde în care nu se reacţionează pot fi parcurşi 40 de metri.

Comenteaza