Campion balcanic de judo, bătut de opt minori. Motivul: i-a spus unei fete de 14 ani că iubitul ei, de 13, o înşeală!

Campion balcanic de judo, bătut de opt minori. Motivul: i-a spus unei fete de 14 ani că iubitul ei, de 13, o înşeală!
Atacul băiatului de 13 ani şi al celor din grupul său a avut loc sâmbătă noapte în faţa gării din municipiul Gherla.

Casian este un sportiv remarcabil, în vârstă de 16 ani, care a absolvit primele opt clase la un liceu sportiv din Cluj-Napoca. Are la activ nouă ani de competiţii, la judo, adunând în palmaresul său un loc I la Balcaniadă, un titlu naţional şi trei locuri III la Campionatele Naţionale.

Sâmbătă, 29 august, acesta se afla în localitatea Bonţ, de lângă Gherla, la bunici, unde-şi petrecea ultimele zile ale vacanţei de vară.

"În jurul orei 22:00 am fost sunat de nişte prieteni să mă prezint de urgenţă la Gherla, la un chef. Mi-am luat bicicleta şi m-am prezentat acolo, la gară, dar de fapt mi-am dat seama că mi s-a pregătit un <flagrant>, o ambuscadă. Era prea târziu şi n-am reuşit să scap din mâinile lor", povesteşte tânărul sportiv, stând pe o banchetă aflată în incinta IML Cluj, unde a sosit însoţit de bunica şi de sora lui pentru a fi consultat.

Relatează în continuare că, ajuns în faţa Gării Gherla, s-a trezit înconjurat de opt băieţi, toţi minori, dar şi de două-trei fete, incitaţi de către Cătălin, un băiat în vârstă de 13 ani."Când am fost atacat, pe primul dintre băieţi am reuşit repede să-l scot din joc, însă au năvălit ceilalţi, cu pumni şi picioare şi singura preocupare mea a rămas aceea să-mi feresc zona capului şi feţei", declară Casian. Apoi, cu un efort supraomenesc, arată că a reuşit s-o ia la sănătoasa, lăsându-şi bicicleta la faţa locului.

"M-au bătut pentru că o fată de vreo 14 ani, Alexandra, era prietenă cu Cătălin, un băiat de 13 şi, când erau încă prieteni, ea m-a întrebat dacă prietenul ei a înşelat-o. Eu i-am spus că nu, însă după câteva zile cei doi s-au despărţit şi atunci i-am mărturisit Alexandrei adevărul, acela că a mai discutat şi cu alte fete în afară de ea. Tocmai lucrul acesta nu l-a putut suporta Cătălin, aşa că mi-a înscenat totul", arată mai departe campionul.

El spune că băieţii şi fetele l-au umilit în seara aceea, rupându-i geaca şi lăsându-l desculţ şi numai o clipă a lor de neatenţie l-a scăpat de la un eveniment ce putea deveni mult mai grav.

Intervine în discuţie şi bunica băiatului, enervată la culme: "Mama lui e plecată în Italia, la muncă, şi eu sunt tutorele nepotului atâta timp cât fiica mea lipseşte. Eu n-am mai văzut aşa ceva de când sunt. I-or strigat: hai, mă judokanule, şi l-or bătut. Dacă era vorba aici de un bărbat căsătorit cu o femeie, mai înţelegeam o asemenea întâmplare, dar la un copil de 13 ani, să pună şapte inşi să sară asupra lui pentru o asemenea prostie, că ar fi înşelat-o, n-am mai auzit. Imediat după bătaie băiatul se vaită de dureri la coaste, la picioare şi la maxilar, şi nu-i pot da de mâncare decât cu paiul, puţin lapte"... "Ca fost campion de judo, vă daţi seama cu nu puteau nici doi-trei să-l bată, dar fiind laşi, au venit atâţia şi până la urmă l-au biruit", mărturiseşte şi sora băiatului, o tânără cu studii universitare făcute la Cluj-Napoca.

Pe deasupra, tânărul sportiv şi familia sa arată că se simt cu toţii ameninţaţi de gaşca lui Cătălin, care le-au promis solemn că se vor întoarce şi-i vor rupe în bătaie, de data aceasta, pe toţi cei aflaţi în casă.

După ce l-au consultat pe tânăr, medicii legişti i-au eliberat acestuia un certificat medico-legal în care îi recomandă trei zile de îngrijri medicale. "Am avut noroc pentru că ştiu să mă apăr, chiar dacă au fost atâţia atacatori. Însă, pentru ce-a făcut, Cătălin şi toţi ceilalţi din gaşca lui vor plăti. Ieri am şi semnalat întâmplarea la postul de poliţie din Fizeşu Gherlii iar acum, cu acest certificat, mă întorc şi le fac plângere penală agresorilor", a mai declarat Casian.

Comenteaza