Campioni mondiali la poduri din spaghete VIDEO

Campioni mondiali la poduri din spaghete VIDEO
Şase studenţi ai Facultăţii de Construcţii au devenit campioni mondiali la ridicat poduri... din spaghete. Băieţii au concurat în competiţia de la Budapesta cu două modele, pentru care au folosit aproape 80 de cutii de paste făinoase. Podul câştigător a susţinut o greutate de aproape 260 de kilograme.

Din cauza examenului de licenţă, tinerii au fost aproape să rateze Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete. S-au răzgândit însă cu doar o lună înainte de competiţie şi, spre bucuria lor, au obţinut locul I.

Cele două poduri cu care s-au prezentat în concurs, grele de 1 kg şi lungi de 1 metru fiecare, au fost ridicate în ceva mai mult de 48 de ore. Podurile sunt construite cu multă migală, folosind un adeziv special. Pentru ca acestea să ajungă întregi la Budapesta, au fost transportat în cutii de carton căptuşite pe interior cu spumă şi folii.

De teamă ca podurile să nu se strice, chiar şi femeia de serviciu a avut interdicţie să intre în laboratorul în care lucrau tinerii.

Pentru a atrage studenţii spre cercetare şi proiectare, decanul Facultăţii de Construcţii se gândeşte să organizeze o competiţie asemănătoare în Cluj.

În Campionatul Mondial de Construit Poduri din Spaghete desfăşurat în Budapesta, studenţii s-au întrecut cu alte 11 echipe din 5 ţări.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza