Când mai vine ambulanţa? "Rușine Cluj-Napoca, medicii te omoară, nu acest virus"

Când mai vine ambulanţa? "Rușine Cluj-Napoca, medicii te omoară, nu acest virus"

Se întâmplă în Cluj-Napoca. Un clujean care avea febră mare a aşteptat peste 4 ore a doua ambulanţă după ce prima a venit neechipată şi i-a spus să aştepte un alt echipaj. Măcar i-au luat... febra.

Pe de-o parte județul Cluj a ajuns ieri din nou în topul județelor cu cele mai multe cazuri nou confirmate de COVID-19. Cu cele 366 de noi îmbolnăviri din ultimele 24 de ore, județul Cluj se situează, din nou, în top, la nivel național.

Pe de altă parte, cadrele medicale clujene aflate în prima linie a luptei cu COVID-19 vor primi titlul de cetățeni de onoare ai Clujului. Autorităţile au inițiat un proiect de hotărâre care vizează acordarea titlului de Cetățean de Onoare al județului Cluj – „Clujean de Onoare” tuturor cadrelor medicale clujene aflate în prima linie a luptei cu COVID-19.

Însă în Cluj-Napoca se întâmplă mai mereu situaţii care îi duc pe oameni la disperare şi care arată presiunea mare care este pusă pe sistemul sanitar în aceste zile, dar şi pe oamenii care sună după ajutor la ambulanţă. Mulţi aşteaptă cu zilele până vine ambulanţa ca să li se recolteze probe pentru testul COVID, timp în care încearcă chiar atacuri de panică. Alţii, chiar dacă sunt în stare mai gravă, nu sunt duşi la spital de ambulanţă.

Este cazul unui clujean care ieri a sunat la ambulanţă deoarece avea febră mare. O rudă a pacientului ne-a scris pe numărul de WhatsApp că ambulanţa a venit, însă era neechipată. Se pare că aveau totuşi... termomentru, deoarece i-au luat şi ei omului febra, fără să îl ajute apoi cu absolut nimic. I-au spus că va veni o altă ambulanţă care îl va transporta la spital. 

"Unchiul meu cu febră mare a sunat ambulanță și au venit neechipaţi şi i-au luat doar febra, altceva nimic. I-au spus că o să vină o altă ambulanță să îl transporte la spital. Vreau să vă spun că nici acum (miercuri seara, ora 21:53 - n.red.) după 4 ore nu a venit nimeni. Menţionez că sunt din Cluj-Napoca", scrie ruda pacientului.

"Rușine Cluj-Napoca, medicii te omoară nu acest virus", încheie clujeanul dezamăgit de sistem şi disperat după orele de aşteptare în neputinţă după un ajutor care întârzie, mai mereu, prea mult să apară.

Comenteaza