Când se vor recupera zilele de 2 şi 3 mai

Când se vor recupera zilele de 2 şi 3 mai
Minivacanţa de 1 Mai şi Paşte oferită de Guvern va fi recuperată în două sâmbete din luna mai. Potrivit unei Hotărâri de Guvern, bugetarii au primit două zile libere, în 2 şi 3 mai. Sindicaliştii, deşi încântaţi de decizia Executivului, arată că vor recupera minivacanţa de dinainte de Paşti în două zile de sâmbătă. Singurii care vor scăpa de recuperări sunt, potrivit sindicaliştilor, bugetarii din sistemul de învăţământ.

"Mi se pare benefic să acorde două zile libere, deşi le vom recupera. Nu am văzut nimic în Monitorul Oficial, dar am înţeles că se vor recupera zilele libere acordate. Deci în 18 şi 25 mai probabil că vom lucra", a declarat Ştefan Roman, liderul Sanitas Cluj. Asistenţii medicali şi doctorii care vor fi în spitale, vor lucra în cele două zile libere în regim de weekend. "Cel puţin 30% din personal va lucra în 2 şi 3 mai, la fel ca într-o zi de weekend", a apreciat Roman.

Şi bugetarii din sectorul de Finanţe vor recupera cele două zile libere, potrivit sindicaliştilor. "Zilele libere sunt binevenite, iar recuperarea nu e o problemă, suntem obişnuiţi să le avem, ca să avem încasări. Toţi colegii mei au primit bine vestea, însă urmează să vedem când le vom recupera. Probabil că vom lucra două sâmbete consecutive pentru a putea strange banii de la contribuabili", a explicat Ilie Rostogol, liderul sindicatului Sedlex Cluj. Elevii vor recupera cele două zile libere pe parcursul anului, potrivit sindicaliştilor din Educaţie. Dascălii nu vor fi nevoiţi să se întoarcă în clase în vreun weekend. „Nu s-a stabilit nimic oficial legat de eventualele recuperări pentru cele două zile libere. Am întrebat la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi nu ni s-a transmis nimic în mod expres. Mai mult ca sigur recuperarea se va face în timpul anului", a explicat Lucia Cojocaru, preşedinta Sindicatului Liber pentru Învăţământul Preuniversitar Cluj.
Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa Executivului din 6 martie. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşti, din 5 mai, iar astfel să se impulsioneze turismul intern.

 

Comenteaza