Cantitatea de gunoaie colectate selectiv creşte în Cluj de 130 de ori în 5 ani

Cantitatea de gunoaie colectate selectiv creşte în Cluj de 130 de ori în 5 ani
Cantitatea de deşeuri depozitate temporar a scăzut semnificativ în ultimii cinci ani în Cluj, arată Agenţia pentru Protecţia Mediului. Motivul - mulţi dintre clujeni s-au obişnuit să colecteze selectiv gunoaiele.


„În judeţul Cluj există o scădere semnificativă a cantităţii de deşeuri depozitate temporar şi acest fapt se datorează în special colectării selective a deşeurilor. Cu siguranţă aceste procente vor fi îmbunătăţite semnificativ în momentul în care va fi funcţional depozitul ecologic", arată APM.

Potrivit datelor gestionate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj, faţă de anul 2008 când cantitatea de deşeuri era de 570 kg/cap de locuitor, în 2011 această cantitate a scăzut semnificativ la 216 kg/cap locuitor. Acest fapt se datorează în principal implementării colectării selective a deşeurilor reciclabile.

Cantităţile de deşeuri colectate selectiv (PET, plastic, hârtie, carton, sticlă, metal, lemn) au crescut. Dacă în anul 2008 s-au colectat 126 tone, în anul 2012 cantitatea era de 16. 636 tone, o cantitate de peste 130 de ori mai mare.

 

 

Comenteaza