Căprior de 2.500 de euro capturat fără drept, recuperat de poliţişti

Căprior de 2.500 de euro capturat fără drept, recuperat de poliţişti
Poliţiştii au recuperat un căprior, a cărui valoare a fost estimată la 2.500 de euro, de la un bărbat care l-ar fi capturat fără drept de pe un fond de vânătoare.

"În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Râşca au stabilit că, la data de 28 mai, un bărbat ar fi capturat, fără drept, un pui de căprior de pe un fond de vănâtoare", informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Exemplarul, de circa trei-patru zile, a fost depistat la domiciliul unui bărbat de 44 de ani din Râşca. Animalul a fost recuperat de poliţişti şi predat paznicului fondului de vânătoare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Conform Legii nr. 407/2006, pentru protejarea faunei şi conservării biodiversităţii naturale, infracţiunea de braconaj se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 de lei.

Comenteaza