Video Foto Captură impresionantă la o vamă din România. Țigări de contrabandă de 4.7 mil. lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au descoperit țigări de contrabandă în valoare de peste 4.7 milioane de lei, în urma unui control vamal.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de aproape 5 milioane de ţigarete, potrivit unui comunicat oficial.

Poliţiştii de frontieră spun că în urma controlului făcut în noaptea de duminică spre luni asupra camionului au fost descoperite 4.720.000 de ţigarete (236.000 pachete de ţigări), pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Cetăţeanul bulgar în vârstă de 37 de ani s-a prezentat în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, la intrarea în ţară, la volanul unui TIR care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse de patiserie refrigerate din Grecia în România.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat desigilarea şi efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite în interiorul compartimentului marfă, ascunse prin metoda capac, în spatele produselor de patiserie, mai multe cutii ce conţineau o cantitate semnificativă de ţigarete.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.720.000 de ţigarete (236.000 pachete de ţigări), pentru care şoferul bulgar nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 4.720.000 lei, a fost indisponibilizată de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor, iar faţă de cetăeţanul bulgar a fost îocmit dosar penal pentru contrabandă, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Sursă fotografii/video: politiadefrontiera.ro
Comenteaza